Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takzvanou vatu musíme míti všichni a nemusíme býti podnikatelé. Nejde žít ze dne na den, je třeba myslet na to, že přijde nemoc, kalamita, výpadky spotřebičů, nebo oprava v domě, vždy je třeba míti nějakou rezervu.

Podnikatelé by ji měli míti také a já myslím, že ve většině případech mají, tu rozumnou, která dvouměsíční výpadek firmy zalepí.

Paní Benešová je dáma z naší generace. Nás rodiče vychovávali k předvídavosti a kladli nám na srdce, dvakrát měř a jednou řež, než se rozhodneš, tedy chápu, že se naše názory těm, kteří toto neřeší, nelíbí.

3 1
možnosti
Foto

Soudci, finanční úředníci byli z poloviny doma, šel jim stále plný plat. Oni nemají vatu ??

2 0
možnosti
MK

Mít vatu na čtrvt roku chodu firmy prezentuje uložené statisíce až miliony Kč, které neobíhají a nevydělávají. Něco takového může chtít jen ten, kdo vůbec neví co je podnikání. Do té kategorie řadím i ministryní Benešovou.

Ta svůj výrok navíc vyšperkovala hláškou o tom, že žádat po státu náhradu by mohlo být v rozporu s dobrými mravy. Tím mě úplně uzemnila - členka Babišovy vlády, která zametá Babišovy zločiny pod koberec se ohání dobrými mravy.

5 0
možnosti
EH

Asi bych se bála pracovat u podnikatele, který po rozdání výplat je na nule. Odřekne mu klient nebo se něco stane a je v mínusu. Dluh se balí na dluh a po oznámení krachu jsou zaměstnanci bez pár měsíčních výplat. Mezitím mohli být na pracáku za 60%, jenže podnikatel je nechce propustit, když stále věří, že pád je dočasný.

0 0
možnosti
PB

P31e22t92r 11B48u89r29i29a45n

21. 5. 2020 14:54

Hezky jste to popsala. Dělník je den bez práce a hned má automaticky nárok na státní podporu. Živnostník ovšem musí mít vatu, jinak je to šmejd.

0 0
možnosti
Foto

A že to vláda neříká společnosti SmartWings: „Přijatá opatření byla přiléhavá situaci. Něco jiného by bylo, kdyby vám zabavili dům, ale že nemůže podnikat, s tím musí každý podnikatel počítat,musí mít takzvanou vatu na přežití."

Místo toho vláda řeší, zda této společnosti poskytnout půjčku nebo záruku na úvěr. A co takhle její majitelé - čeští miliardáři, kamarádi AB a čínská společnost? Čínská společnost si teď prý hraje na mrtvého brouka.

0 0
možnosti
DH

D97a23v33i43d 38H79o51r18á63k

21. 5. 2020 12:22

A jak to řešíte, když máte ty tzv. "své dny"??? :-)

(Tedy nejste-li jak se říká už "po přechodu", což by tu skutečnost trochu vysvětlovalo)

0 0
možnosti
ŠM

už moje babička měla peníze v obálkách a jedna z obálek měla nápis- na horší časy...moje maminka má také obálkový systém a já si to zjednodušila, peníze na horší časy mám na vkladní knížce..každej měsíc mi tam přibejvá...občas si půjčuju z "pohřbu" a nebo z peněz na opravy....ona i paní Benešová, pochází patrně z obálkové rodiny, kde si dávali stranou na horší časy....žasla jsem, co lidí to nedělá....

8 0
možnosti
PB

P60e48t76r 36B41u10r10i44a26n

21. 5. 2020 11:52

;-DR^

Trochu paradox. Vláda tvrdí, že živnostníci odvádějí malé odvody, ale ty jsou striktně procentuálně dané z jejich příjmů. Za druhé potom, že EET funguje bezvadně a všechny šmeliny vymýtilo. A za třetí, že živnostníci, kteří hospodaří transparentně a s malými příjmy by měli mít doma tajné pytle s penězi. :-)

0 0
možnosti
JS

To, že živnostník, který hospodaří nebo podniká transparentně, rozhodně neznamená, že musí mít malé příjmy. Kdo má malé příjmy, měl by zvážit, jestli by se neměl živit jinak nebo se s malými příjmy spokojit.

4 0
možnosti
Foto

Švigruše má bratra, který několik let bydlí USA, kde se oženil a podniká. Se svoji sestrou si telefonuje. Před čtyřmi dny ji volal a sdělil ji, že z důvodu coronaviru nemůže podnikat, ale aniž si žádal obdržel od vlády USA 25 milionů v přepočtu. Důvod proč mu vláda USA poskytla peníze byla skutečnost, že si spočítali, že zaměstnává 75 lidí, které když propustí vyjde to stát tolik a dále spočítali o co stát přijde, když přestane podnikat. Nikdo se jej neptal, zda má nějakou vatu, anebo ne. U nás se hledají důvody, jak se vyhnout placení škod, které se podnikatele nezpůsobili, ale způsobil je stát. Zejména v tom vyniká Babiš, který za potlesku svých fanoušků rozkrádá státní peníze, který si po 14 dnech od vyhlášení nouzového stavu všiml , že Ústavní zákon o Krizovém řízení má ustanovení o náhradě škody a tak převedli nouzový stav pod zákon o ochraně zdraví. Tím by se i vyhnul placení i kontrole parlamentem. Jenže soud mu to hodil na hlavu.

3 0
možnosti
Foto

Zatím, jak uslyšíte nebo si přečtete, tak je to zatím. Díky za čtení. A jinak souhlas.

0 0
možnosti
MP

Tak jazykovou stránku bych nechal stranou. Ale obecně opravdu platí, že každý člověk by měl mít stranou našetřeno alespoň na 3 měsíce základních běžných výdajů, aby měl polštář pro případ nenadálého výpadku příjmů, a u firem by to mělo platit také. Firma by měla být schopna se na 3 měsíce "zmrazit", tzn. že se její výdaje omezí jen na ty fixní, tj. platy zaměstnanců, nájem, leasing, nějaká základní režie (ostraha) apod., a toto by měla být schopná ufinancovat. Pokud tuto rezervu nemá, tak buď je špatným hospodářem, nebo má svůj byznys velmi na hraně co se týče ziskovosti, potom holt taková firma může i skončit, ale to je princip trhu - silnější přežije, slabší odpadnou, to se nedá nic dělat...

8 1
možnosti
Foto

Pokud tuto rezervu mám, tak ji mám proto, že kdyby přišla krize, abych tu dobu mohl překlenout, ale nemám ji proto, abych hradil ztráty, které jsem si nezpůsobil. Ty ztráty mám díky státu, takže povinností státu je mně škodu, aspoň částečnou uhradit. Proto Ústavní zákon Krizového řízení má tuto doložku.

2 0
možnosti
VT

...hlavně aby vatu měly Smartwings...a nežádali po státu záruky....[>-]

4 0
možnosti
Foto

Smartwings má tu výhodu, že patří kamarádovi Babiše a ten pomůže za peníze státu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik