Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
25 0
možnosti

Nepochopila jste.

Když Smartwings zkrachují, tak se nepropadnou do země a nezůstane po nich díra smrdící po síře.

Nastoupí konkurzní správce (či jak se ta funkce jmenuje) a bude se snažit zachránit maximum majetku. Tj. pokud byly nasmlouvané lety, lety budou rentabilní a uskutečnitelné, tak se uskuteční.

Podobných akciových společností už zkrachovala spousta a mnohé z ních přežily. A pokud se nedělaly blbosti se státním odkupem, za krach zaplatili zejména akcionáři/vlastníci.

2 0
možnosti
LH

no já nevím, hlavně se většinou rozprodal majetek......

0 1
možnosti
VH

Tak drahou dovolenou (i pro ty, kteří se společností nepoletí) opravdu, ale opravdu nechci.

Smartwings jsou (závěrka 2018, novější není) prakticky předlužené. Již v roce 2018 (tedy před dopady uzemnění boeningů 737 max. a před dopady coronaviru!!!) byl poměr závazků (dluhů) k vlastnímu kapitálu téměř 2:1. Stav, kdy by měl management sám navrhnout insolvenci.

Dnes je tedy ve stavu, kdy do něj může vstoupit jen blázen. A nebo někdo za cizí (tedy naše) peníze.

44 0
možnosti

I18v40o 63Č13á58n

19. 5. 2020 0:24

Smůla je, že do něj stát vstoupí... což je strašné, prostě průšvih...

0 0
možnosti
JP

J56a95n 70P48e49š79u79l10a

18. 5. 2020 13:55

Vidím, že paní bloggerka je pořádně vyděšená a dává to najevo. To se stává - někdo se bojí migrantů, někdo nákazy koronavirem (třeba já - být nemocný je drahé) a ještě jiní úpadku jedné z mnoha evropských aerolinek.

Ano, pokud krachne jeden z konkurentů na trhu, tak ostatní zvednou ceny a nabídka se také omezí. Ale opravdu by si CK nedokázaly nasmlouvat přepravu u někoho jiného? A pokud by krachly CK, to by se nenašly jiné? A nebyl by to pak problém hlavně pro majitele resortů v Chorvatsku, Řecku, Egyptě, Tunisku...? Opravdu by ti, kdo na dovolenou nelétají, měli svými daněmi dotovat ty, kteří leteckou dopravu využívají - třeba i pro pracovní (tj. výdělečné) účely, nebo pro luxusní "city weekends"?

Orbán měl větší odvahu - vzpomínáte ještě na MALÉV? Má dnes Budapešť tak špatné letecké spojení, když si tam zřídil základnu WizzAir? Nebo je současný personál ČSA tak nekompetentní, že by si nenašel místo jinde (další argument pro záchranu)?

Jediný, koho mi je trochu líto, je pan Šimáně - vložil do byznysu spoustu peněz, řídil firmu kompetentně, a teď kvůli vyšší moci má o všechno přijít. Ale měla by státní sociální politika mířit na tuto příjmovou skupinu?

10 0
možnosti
PT

Aha, takze ve clanku ospravedlnujete zlodejinu (koupi Smartwings) tim, ze probehla jina, vetsi zlodejina (ruzne nakupy rousek za vysoke ceny). Tak to je opravdu neprustrelna logika.

34 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
25 0
možnosti
Foto

stát je zárukou, že cizí investor Smartwings nesežere a nezavře.

0 9
možnosti
OS

Chápu, že paní potřebuje do Řecka a taky zase zpět, ale aby stát kvůli tomu kupoval leteckou společnost, navíc v obrovských problémech, to snad mluví z cesty. Ať se na tu chuděrku složí ti, kteří ji potřebují a koupí si její akcie. Až budou prosperovat, tak budou dividendy, když budou upadat, tak to půjde z jejich a ne ze státních peněz. A Čína snad svůj podíl nabídla za korunu, ne? Nakonec Šimáně taky není žádný žebrák. Ale umí pěkně lobovat. Když byl v zisku, tak kupodivu státu nenabízel, že by se o zisky podělil. O ztrátu se ale každý podělí rád, že. A poplatníci i jejich děti pak mají o vysoké sazby daní na desetiletí postaráno.

48 0
možnosti
Foto

myslím si, že stát má v současné době jiné a větší starosti.

A kromě toho, když se ty cestovky trochu pročistí, bude to jenom k dobru.

26 0
možnosti
RC

To si delate legraci, ne?!!!!!!!!!!

Stat ma neco kupovat, aby lidi mohli na dovolenou? A proc ma stat vytahovat z bryndy Simane a Cinany???? Firma penize dostala, tak je snad nekde ma, ne? NEMA? Pak ale uz meli davno vyhlasit insolvenci a zproneveru!

75 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
MB

Plně Vám rozumím, každý kopeme za to své. Já sčítám, škody na nájemném, které nevymáhám - Program COVID ještě není ani schválen ! Kolega má CK zaměřenou na tuzemsko, co by Vám asi napsal ? Letecké linky nemáme a ani jako stát je nepotřebujeme. Naposledy zkrachovaly za Tvrdíka a 50% vlastní Čína. Další asi napíše, že strategickou državu vidí ve Vodárnách, aby dividendy dále netekly do Francie a Španělska. Jinými slovy řečeno - Nechť AB, který má mazaně na linky napojení - (opravárenství), si je prostě koupí celé ! Je úsměvné, jak se o to snaží Schillerová s Havlíčkem. Tvrdit občanovi, že mu postě letadla koupí ... ! :-)

32 0
možnosti
VH

Úsměvné to není!!! Spíš kopat, kopat, kopat (do ...).

4 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik