Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Vážená paní!

Z Vašeho textu se dá usuzovat na jakousi závislost na panu Šimáněm a manželi Vikovými. Při odkupu Smart Wings by si namazali kapsy již potřetí.

Babišova myšlenka, že při bankrotu Smart Wings nebudou mít Češi čím létat na dovolenou, je více jak stupidní výhružkou. Takových dopravců je ...

Babišova myšlenka, že stát zakoupí Smart Wings za symbolickou 1 Kč zcela zamlčuje skutečnost, že si tím stát koupí i dluhy SM, které jsou odhadovány na 3 miliardy Kč. A 7 letadel Boeing 737 Max, která mají zakázáno létat a které SM ještě splácí. Tedy měl by, ale momentálně už nemá z čeho.

Chápu ministra Havlíčka a ministryni Schillerovou, když dělají co mohou, aby naplnili Babisconiho pokyn "Nějak to zařiďte a jestli ne, tak mi nechoďte na oči". Pominu-li úzké, téměř rodinné vztahy mezi manželi Babišovými, panem Šimáněm a manželi Vikovými, pak je třeba se zeptat - nevlastní Agrofert i nějaké ty letecké opravny, které se tarají o Šimáněho flotilu?

A závěrem vtípek, který koluje v branži cestovek a leteckých dopravců - charterové lety SM se uskutečňují v letadlech, která pan Šimáně nakoupil na polských vrakovištích. Něco na tom bude, poslední absolvovaný let z dovolené na mne působil dojmem, že mne vezou v dobytčáku.

36 0
možnosti
KT

Pro doplnění - Agrofert (to jest Babiš) vlastní servisní organizaci Avia Prime, které by po bankrotu Smart Wings neměla co a pro koho dělat

7 0
možnosti
Foto

J12a19k17u38b 41R79o24t31h

18. 5. 2020 16:57

Tak jsem si říkal, kdy Mára Prchal vytáhne ohledně Smartwings argument pro koblihy: Když je nekoupíme, nebudete moct, milí voliči, do vašeho oblíbeného Burgasu. Tak Andreje nahlas podpořte! A hele, první vlaštovka. BTW, paní má řeckou cestovku.;-D;-D;-D

39 0
možnosti
JR

J14a24n 65R25á24ž

18. 5. 2020 20:08

Nevěřil jsem, že bych s Vámi někdy naprosto souhlasil, ale stalo seR^

3 0
možnosti
MK

co to je za nesmyslný titulek, projel jsem celý svět, každý rok letím minimálně 10x a nikdy jsem neletěl se Smart wings

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
AM

Kde jste vzala, že mají Smartwings monopol?

Linky i chartery cestovek by obratem pokryla konkurence. O zakázky bude rvačka.

http://www.akcniletenky.com/letecke-spolecnosti.htm

16 0
možnosti
MK

Vážená paní. Pokud víme, tak SW nechce aby ho stát koupil, ale má tu drzost že chce půjčky garantované státem bez vstupu státu do SW. To je tunel jaký tu už dlouho nebyl. Ať se zachrání sami, nebo fůzují s jinou společností pokud je bude někdo chtít. Pokud skrachují tak žádná škoda nahradí je lepší společnost možná s lepšími službami.

40 0
možnosti
Foto

Já bych to neviděl jako tunel ale spíše jako vyčůranost. Majitelé evidentně chtějí stále profitovat bez toho, aby to podniku vložili nějaká osobní rizika, například formou vlastních investic.

2 0
možnosti
Foto

Tak tenhle článek jsem opravdu vůbec nepochopil. Hlavně, proč by měly být jakékoliv komplikace s dovolenou jen proto, že eventuálně padne Smartwings? Pokud by se tak stalo, pak by velice rychle na její místo nastoupily další letecké společnosti, a není jích zrovna málo. Dokonce si myslím, že na hrobě smartwings, by v horizontu velice krátkého času vznikla společnost nová. Tak to prostě v byznysu chodí. Neříkám, že by stát neměl nějakým způsobem pomoci, ovšem rozhodně to není ta nejpodstatnější věc, kterou by měla vláda v této době řešit

23 0
možnosti
TT

A mohl by stát koupit třeba Olympic Air nebo Sky Express? Určitě by za své peníze dostal lepší zboží a ještě by pomohl Řecku.

Operátoři budou muset nasmlouvat dopravu jinde (nejspíš to bude levnější a kvalitnější) a potom doufat....

Vůbec jim, ani Smartwings ani komukoliv jinému, koho Covid takhle ruinuje, není co závidět. Zatím to vypadá, že programy COVID, složitost podmínek a rychlost vlády v jejich zavádění, nazývat katastrofou je podlézavé lichocení.

2 0
možnosti
LK

Stát není schopen provozovat ani sám sebe , převzetí společnosti která musí fungovat v trznim prostředí by byla větší katastrofa než bankrot

17 0
možnosti
VB

Nebojte, letadla budou létat i když Smartwings skončí. Je jich jako psů. Nechtěl bych letět na jeden motor z Řecka a ještě poslouchat řeči jejich mluvky, že vše bylo gut. Tahle firma nemá na civilizovaném trhu co dělat.

19 0
možnosti
FZ

Za těch 60 mio (přesně 67)se prodalo 44% společnosti ,to jen pro úplnost a Smartwings snad nejsou jedinou přepravní společností na světě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik