Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Měli jsme za socialismu na vysoké škole každý čtvrtek vojenskou přípravu. Jeden z velitelů byl účastník bojů na Dukle a to byl také jediný, který z nich byl normální, Něco zažil a věděl co je důležité.

9 0
možnosti
JD

ono je to v podstatě pravda pokud se bavíme o praze.. tam fakt více padlo na chlast než rukou nepřítele .. jinak je to samozřejmě nesmysl. A je jisté, že nacismus padl úsilím všech spojenců, je ovšem na pováženou, že SSSR a dnes rusko záměrně zamlčují svou spolupráci s nacisty, potažmo agrese v letech 39-41. Zvěrstva nacistů se zkoumaj, zveřejňujou a zvěrstva sovětů se tutlaj či bagatelizujou. Ony tisíce lotyšů, litevců či estonců nevstupovali do waffenSS po roce 1941 jen tak, dohnalo je tam právě chování sovětů v roce 40 a začátkem 41. To samé bylo i osvobozování, nejhorší bylo ve východním prusku, armáda zvlčilá a ještě povzbuzovaná se utrhla ze řetězu, výsledkem bylo drancování, vraždění, znásilňování .. vojáci RA dokonce znásilnili i ukrajinky, bělorusky, rusky .. zavlečené na práce do pruska 8-o8-o SSSR byl stejně odpornej režim jako nacisté .. ostatně jsou z jednoho hnízda:-/

12 2
možnosti
JD

a ještě dodám k propírání ROA .. to byla marginálie ..WEHRMACHT obsluhovali a dokonce v něm sloužily statisíce rusů tzv HIWI .. to v žádném jiném národě nebylo:-/

3 0
možnosti
Foto

Když se nebudou počítat vojáci, kteří se uchlastali, utopili nebo zemřeli při dopravních nehodách, ale jen ti, co zemřeli v bojích, pak v době pražského povstání a při osvobozování Prahy zahynulo cca 30 vojáků RA, cca 300 Vlasovců a cca 3000 Pražanů...

1 0
možnosti
JD

vlasovců zemřelo víc .. musíš připočítat min. dalších 300 zraněných, které sověti dorazili

2 1
možnosti

Patřím ke generaci, která ještě jezdila povinně na školy v přírodě, chmelové brigády apod. Jednou nám na škole v přírodě, tuším že to bylo v 8-mé třídě, dělal vychovatele tehdy už postarší pán, shodou okolností účastník Pražského povstání. Jednou večer pak vyprávěl své zážitky a podle toho, co říkal, tak Praha před příchodem Sovětské armády zcela jistě od nacistů ještě vyčištěná nebyla (stále probíhaly boje).

4 0
možnosti
Foto

Víte, kritizovat politiky je docela normální a také správné. Já se ale více soustřeďuji na ty, kteří je volili. Že tu i onde dojde k „volebnímu“ omylu je docela normální. Ale podle mých životních zkušeností posbíraných právě v jiných zemích dospívám k názoru, že v Česku se jedná již o princip a zásadu. Čím hloupější, arogantnější a pokud možno ještě podvodník, tím oblíbenější. A pokud jde o historii a poučení, to je oblast, která je zde neznámou veličinou. Ideologický boj je vždy přednější, než pravda podložená fakty.

8 0
možnosti
Foto

A nejvyšší politik je Miloš Zeman. To jsme to dopracovali.

1 0
možnosti
JK

Velký pozor na mravokárce, kteří hlásají co se smí a co se nesmí a ještě větší pozor na ty, kteří přímo vyzívají "že by se s tím (s mím) mělo něco udělat". Jako co? A jako kdo? Měl by dav spravedlivých dát dotyčnému za vyučenou, nebo uvědomělý jedinec má na sebe vzít zodpovědnost a konat, a co má vykonat?

Chápete ve své zabedněnosti k čemu tímto veřejným blogem vyzíváte?

Téma je úplně lhostejné, ale jakmile začneme panovačně a násilím nasazovat roubíky, omezovat pohyb a trestat "v zájmu lidu", té pravé morálky, či vyššího dobra, tak jsme v průšvihu všichni.

2 14
možnosti
Foto

až po Vás. Vy jste zabetonovaný do hlouposti.

8 2
možnosti
PS

Včera jsem diskutoval pod jedním článkem o osvobození Prahy. Napsal jsem něco ve smyslu že bez rusa by povstání nebylo možné protože by se válka prostě vyvíjela jinak. V diskusi pod příspěvkem jsem ještě osvětlil že bez amíka co pomohl Rusku materiálně by zas Rusko pravděpodobně nemohlo vyhrát. Zkrátka a dobře Rusko mělo Charkov, Stalingrad. USA pomohlo válkou v tichomoří materiální pomocí spojencům nebo D-day. Bez toho všeho by pražské povstání nebylo možné. Okamžitě jsem byl označen za čtenáře aeronetu a že nemohu bez Ruska žít. Mé znalosti pocházejí jen z Ruských učebnic atd. Prostě tam vůbec nešlo o historická fakta tam šlo o to že jakmile jsem zmínil Rusko jako nedílnou součást vítězného tažení spojenců bylo zle. Nikoho nezajímá že Ruská fronta vázala obrovské množství techniky a 3 milióny mužů. Nikoho nezajímá co je označováno jako zlom 2.sv války. Ale stejně tak tažení USA v tichomoří uvolnilo Rusku muže které potřebovalo jinde to jsou prostě historická fakta ale jakmile jsem hovořil o Rusku tak nastoupila místo faktů hysterie.

PS:samozřejmě i bitva o Británii (RAF) nebo válka v Africe

25 0
možnosti
PK

A to je snad jediné, co mě na celé téhle kauze štve. Ta nenávist těch, kteří si hrají na demokraty. Upřímně. Nemá smysl s těmito lidmi vůbec diskutovat. Jakmile položíte na stůl nevyvratitelný argument. Přichází nadávky a urážky.

Ale zase to leccos ukazuje o skladbě voličů těchto stran.

16 0
možnosti
Foto

No z části je to pravda. Před několika dny proběhla v mediích zpráva člověka zabývajícího se hroby sovětských vojáků na Olšanských hřbitovech. z této zprávy vyplývá, že příčinou smrti některých vojáků byla otrava alkoholem. Podotýkám, že ten člověk,který se tím zabývá je ruské národnosti žijící v Česku

3 1
možnosti
Foto

dejme tomu, ale proč znevažovat jejich úlohu při osvobozování. A proč až teď všichni vědí, nač umřeli? Mně se to nezdá.

3 0
možnosti
PK

Tohle je na karmu, neboť bych neměnil na vašem příspěvku, snad ani jediné slovo.

5 1
možnosti
ND

Na Soukupovu TV se nedívám, tudíž neviděla, budu věřit tomu co jste napsala. Ne se vším co píšete ale souhlasím (náhled na p. Novotného starého), ale jinak vase dojmy s nakládáním historie od lidí, kteří vědí velké kulové, sdílím...

7 0
možnosti
Foto

já se také normálně nedívám, ale byla jsem upozorněna, ať si pořad pustím, hrůza. Díky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik