Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo chce zaměstnávat Romy?

Spíše, proč oni nechtějí pracovat???

31 0
možnosti
RK

Ještě bych doplnil: proč když je někdo přijme tak často sami skončí?

6 0
možnosti
FL

Prý že: "Kdo chce zaměstnávat Romy? Téměř nikdo, ....protože zakořeněné tradice a chápání Romů jen tak někdo nezmění" - Vůbec nejde o zakořeněné tradice ale o každodenní zkušenost, jakou učiní kdokoli, kdo se povznesl nad své rasové předsudky a chtěl jim dát šanci.

Prý že by se jim neměly vyplácet dávky "oni by se jednou o sebe museli postarat, tak jako se musí o sebe starat Romové v Řecku". Romové se mezi sebou liší, v rámci Cikánského etnika jsou Romové ti nejméně přizpůsobiví. Pokud by se jim nevyplácely dávky, tak by vsadili na kriminalitu. Ty dávky jsou v podstatě "výpalné" - uplácíme je, aby nás neokrádali a nepřepadali. Ve výsledku je to levnější, než je živit v kriminálech. Je to ale dlouhodobě neudržitelné kvůli jejich vysoké porodnosti. Nejdostupnější z toho, co by bylo skutečným řešením je pracovat na omezení jejich porodnosti

23 1
možnosti
Foto

Opravdu jste to krásně "rozebral." Tudíž "prý" je tam o. k.

0 5
možnosti
Foto

Bohužel.... Často jsem přemýšlel proč, a napadlo mě, že je to možná tím, že jejich vlastní identita byla dlouho různými způsoby potlačována. Obávám se, že nic než čas tomu nepomůže Kateřino. Díky za blog ač sám z hygienických důvodů raději diskuze takovéhoto typu ani nečtu...

3 1
možnosti
Foto

je to tragédie. Navíc pohřby jsou bohužel hodně drahé, a svůj vliv mají i změny prosazené za vlády Miroslava Kalouska (DPH a zrušení pohřebného). Stát od té doby na takovýchto tragických událostech ještě vydělává.

3 6
možnosti
Foto

je to tak, mnoho lidí to však neví.

2 1
možnosti
EK

Když vědí, že je nikdo nezaměstná, tak proč si pořizují tolik dětí?

18 1
možnosti
Foto

tak mě napadá, že si možná ty děti pořizují tradičně a nyní také proto, aby přežili, když je nikdo nezaměstná. Díky za zajímavou otázku, nad kterou jsem se musela zamyslet.

3 1
možnosti
JV

Ano část (možná velká ) je. Bohužel.

1 0
možnosti
PV

P57a34v42e11l 72V92é96b57r

1. 5. 2020 11:41

Nejsme rasisté, jenom máme nepříjemné zkušenosti s jistým etnikem.

10 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik