Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

romove i cesi jsou stejne indoevropske rasy, vuci romum se o rasismusm nemuze jednat

2 0
možnosti
IJ

Bohužel Češi jsou rasisté. Je to způsobeno tím, že těch jiných tady máme málo. Proto můžeme prudit.

1 8
možnosti
JK

Češi patří ke stejné rase, jako cikáni. Na rozdíl třeba od Vietnamců. A ti si na nějaký rasismus stěžují jen výjimečně.

0 0
možnosti
MK

Ne, Češi nejsou rasisti. Když požádá o pomoc Vietnamec, Češi určitě pomůžou. Jak oni k nám, tak my k nim. Což se potvrdilo právě teď, v době koronaviru. Byli první, kteří vyvesili na dveřích svých prodejen červená srdce a nabídli záchranářům, hasičům, doktorům, balíčky s občerstvením zdarma. Vietnamky šily roušky jako o závod, rozdávaly je zdarma. A o tom to je.

27 0
možnosti
PV

Už to tu bylo mnohokrát, Češi nejsou rasisté. Ovšem nesnášejí příživníky, kteří žijí z práce druhých. Že do té skupiny často patří Romové je jiná věc. Slušný a pracovitý Rom nemá v okolí žádný problém, stejně jako jiné národnosti. Pravdou je, že Češi mají předsudky azěmi mohou ublížit tomu, kdo si to nezaslouží.

12 0
možnosti
IM

I19v59a35n 63M53i17n26á19ř

1. 5. 2020 19:33

Vaše vyhrocená otázka v nadpisu článku vyvolává - jen dotaz další, a sice - proč je domnělý český rasizmus vždy aplikován ke vztahu k Romům ? Pokud se bude toto etnikum cíleně vyhýbat práci a alespoň minimální snaze po základním vzdělávání svých dětí - postoje veřejnosti vůči nim se nikdy nezmnění.

Nepoložila jste si někdy, paní autorko, zcela jednoduchou otázku, proč žádná jiná menšina v naší společnosti - podobné problémy nepřináší ?

17 0
možnosti
JP

Přesně! Žijí ti Vietnamci, už od pohledu jsou taky od Čechů odlišní. Proč se tedy ten domnělý rasismus neobrací taky proti nim, proč jen proti Romům, jinak taky Cikánům (protože přejmenováním problém nezmizel, jak pravil již W. Shakespeare: "co růží zvou, i zváno jinak, vonělo by stejně" . Problém je v tom, že tato zatím minorita se cílevědomě vyhýbá práci, práce je pro ně sprosté slovo, vyhýbá se vzdělání, kolem jejich obydlí je neskutečný binec (viděla jste romskou osadu na východním Slovensku, sídliště Luník nebo Chánov?). A pardon: když nemám na velkolepý pohřeb, tak ho prostě dělat nebudu! Při vší úctě k mrtvým, přednost mají živí. Aby měli co jíst a kde bydlet.

5 0
možnosti
JT

J58i17r62i 56T68i73c53h84y

1. 5. 2020 19:17

Rozbor rasismu by vyzadoval zavaznou studii, omezim se jen na par poznamek. Rasista neni ten, kdo uznava existenci ras, zeptejte se lekaru. Ta "zduvodneni" o stejnem DNA nemaji smyslu, to je jako bychom tvrdili, ze psi rasy neexistuji, protoze maji stejne DNA - to by vlastne neexistoval ani pes, je to preci vlk. V historii lidstva se rasy vyvijely a zily oddelene. Jejich michani pri stretech mohlo mit urcite biologicke vyhody, socialne vsak temer vzdy vedlo k rozporum, Uvedomneni, ze jeden prinalezi k urcite rase a nema zajem se michat s jinoou rasou neni rasismus. Pod skutecnym rasismem vidim nacistickou ideologii, kde urcita rasa veri, ze je nadrazena a proto musi ty druhe rasy zlikvidovat. V soucasne dobe je narceni z rasismu velmi popularni a je temer vzdy nastrojem znemozneni protivnika v diskuzi, kdyz dojdou jakekoli racionalni duvody.

11 0
možnosti
Foto

Pane Tichý - super příspěvek - je k zamyšlení. Děkuji.

0 0
možnosti
PN

Je to o tom "My a Oni". S Čechy prostě cítíme sounáležitost, s cikány nikoli, jsou to "oni". A fakt, že mají české občanství na tom nic nezmění. Takže to není o tom, že by člověk s nimi neměl soucit - ale je to na úrovni toho soucitu s hladovým somálským dítětem na fotografii. Prostě na konto Míša člověk vytáhne šrajtofli aby pomohl, protože Míša je "my". Cikánům nebo Somálcům mi líto být může, ale vím, že pomoci jim nemůžu. Pokud dostanou peníze, jejich situace se jenom zhorší. Jak cikáni, tak Somálci dostávají peníze desetiletí a nezlepšilo se nic. Takže to zjevně nefunguje.

4 0
možnosti
PS

P78e62t40r 44S52i65m40a

1. 5. 2020 18:42

Navodne napsano aby jakakoliv odpoved co vam nevyhovuje byla rasisticka ..Sepsano uplne stejne jako ruzne korporatni anonymni;-D dotazniky pro zamestnance kde neni mozno odpovedet vlastnimi slovy ale jen zaskrtnutim spravne odpovedi kterou zamestnavatel ocekava -vse ostatni je totiz spatne ..

3 0
možnosti
DC

D88a87v68i42d 23C58e27c18h

1. 5. 2020 17:07

A,B,a C.

A su vzdy rasisti, alebo potencialni rasisti voci B.

B je skupina slusnych a poctivych ludi, ktori by dosiahli astronomickych vysin ludstva, keby im A permanentne nepodrazala nohy.

C je objektivny vykladac pravdy, ktory ma opravnenie kritizovat A.

2 0
možnosti
JD

jj cikáni ... znám rodinu, jsou na dávkách a chlapi na černo dělaj výkopy, pomocné práce na stavbách, pár i zedničinu .. ženský se poflakujou ve vestách a s koštětem v ruce od 7 do 14 po ulicích (nějaká akce placená městem na podporu získání pracovních návyků) .. ženili jednoho ze synů a tatík mi ukazoval fotky a tvrdil. že ta legrace stála 270 kulí .. a co jsem viděl tak možná ještě ubral. Nejhorší je, že ti mladí jsou neskutečně agresivní a moc dobře jsou si vědomi vlastní beztrestnosti. Oficiálně jsou na dávkách, policajti pokud vyloženě někoho nepřizabijou je ignorují, vědí že jakákoliv přestupkové řízení či pokuty jsou nevymahatelné .. a mohl bych pokračovat .. takže holt ať se složí na pohřeb ve svém příbuzenstvu

39 0
možnosti
Foto

Objektivně musím napsat, že máte pravdu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik