Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pani Kaltsogianni chci vam odpovedet podle pojmu, ktere jste pouzila. Spojit kapitalismus se socialnim zabezpecenim typu v CR, je ukazkou neschopnosti cele spolecnosti porozumet zakladum tech slov. Nebudu zde rozebirat pohled na kazde oznaceni, ale shrnu to do zakladni moudrosti.

Chceme-li kapitalismus spojit se socialistickymi vymozenostmi, vas pribeh nebude jen u tech dvou zen, ale bude vytvaret u vsech obcanu podobne sklony. Obe strany musi byt bud socialisticke, nebo plne vyuzivat kapitalistickeho zrizeni ve vsech sverach zivota obcanu.

Rozdil obou techto smeru je velky. U prvniho rozhoduje ridici organy statu a u druheho rozhoduje jedinec sam za sebe. Ridici organ statu ma jen za ukol umozneni mnoha moznosti se jedinci dobre rozhodnout a urcenim zakladnich pravidel.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že nebylo potřeba psát další blog o stejném tématu.

Opravila jste se, uznala chybu, to stačilo, ne?

3 0
možnosti
Foto

Nechcete to téma raději opustit?

Když vám minule otloukli o hlavu to očkování, tak přijdete s genetikou. Kdybyste to prokázala, máte nobelovku.

V tom vašem minule zmiňovaném příběhu genetika taky nic nemohla vyřešit. Nanejvýš to, kdyby ta nešťastná opuštěná matka včas zaznamenala rodinné vztahy a zavčas ze vztahu vycouvala - pokud to ale vůbec jde. Obávám se totiž, že dopředu nepoznáte, jestli partner ustojí něco takového, jako doživotní péči o postižené dítě (to se netýká jen autistů). A už vůbec nepoznáte, jak na takový malér zareagují prarodiče.

Autismus je především problém v hlavě, problém řekněme s abstrakcí a generalizací.

Zatímco vy bez problémů poznáte psa, ať je to chihuahua nebo bernardýn, fotka nebo dětská kresba, autista má problém identifikovat, co dělá psa psem. Protože to nejde definovat a autistický svět je srovnaný do pravidel a definic, a jak se něco vymyká, je to problém.

Do toho vstupuje různá míra postižení a různá míra intelektu (který to může do značné míry kompenzovat).

Tohle byste chtěla identifikovat geneticky?

1 0
možnosti
MS

Dědičné budou spíš dispozice k autismu, a může se projevit nebo ne. Očkování by mohlo být někdy spouštěcí podnět; bez něho by se možná našel později jiný. Slyšel jsem o několika případech, kdy dítě mělo po očkování dočasně nabouranou psychiku, a matka pak měla z dalšího očkování obavy.

0 0
možnosti
LB

V době vašeho dětství opravdu nikdo nebyl označen jako ADHD nebo autista, děti s těmito problémy byly většinou zařazovány do zvláštních škol, anebo rovnou putovaly do psychiatrických léčeben. Dyslektici byli v té době považováni za hloupé děti, a to tak dlouho, než se přišlo na to, že tyto děti se specifickými vadami mohou disponovat vysokým IQ.

4 0
možnosti
Foto

J14a12n27a 62M13a25j48o36v79á

19. 2. 2020 11:02

Leono, částečně to určitě pravda bude, autisty jsem opravdu jako dítě nepotkávala. Ale adeháďata a dyslektici byli ve školách běžně. Mám dneska dojem, že kantoři si uměli lépe poradit. S jedním ADHD jsem seděla v lavici, prostě kluk z hadích ocásků, pomáhali jsme si. Dyslektická je půlka naší rodiny (mne to minulo, ale obě dcery rovněž podědily..), všichni vystudovali...jen se neřešily individuální plány, nálepky a asistenti a ta cesta byla "tvrdší", zase si nepamatuji, že by někdo z mých blízkých ve své kariéře chtěl a očekával úlevy. Jsem neustálá ochránkyně těch, kdo si neumí pomoci. Tady se ale mnohdy podkládají příliš měkké polštáře.

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik