Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Zbezne jsem zahledl vetu o hliniku. Hlinik se jmenuje cesky hlinik, protoze je v hline. Je to proto relativne hodne rozsireny prvek: in the Earth's crust is approximately: oxygen 46%, silicon 28%, aluminum 8.3%, iron 5.6%, atd. Hliniku se v potrave nevyhnete: The aluminium concentrations of cereal products (flour, baking premix, bread and pastries in aluminium trays, salted pretzels and similar savoury biscuits) were between 1 and 737 mg kg-1 .

0 0
možnosti
Foto

Priznam se, ze vas ctu nerad, ale nejak mi to prozatim vzdy neda. Asi se z vas z nejakeho neznameho duvodu snazim pochopit .. a nedari se mi to ... Dalsi clanek plny minimalne rozporuplnych tvrzeni, citove manipulace a nasledne snahy o jakousi "oficialni" nestrannost .. v debate pak nachylnost ke vztahovacnosti a temer az lisani se k tem co chvali a jsou jakoby na vasi strane .. jako vzdy to je pro me zvlastni .... jinak to je tema, ktere je v odbornych kruzich pomerne jednoznacne a v tech neodbornych to je obcas neco jako s Gretou Thunberg ;-D

2 0
možnosti
Foto

Myslím si, že neočkovat je nezodpovědnost . Sama jste napsala v článku, že dítě se s autismem rodí . Je tedy otázka , kdy a za jakých okolností by se jinak projevil ? nejsem lékař, ale jsem přesvědčená o tom, že povinné očkování nás ochránilo a proto u nás některé ( dětské) nemoci téměř vymizely - jen díky přílivu "pracovníků, ze zemí kde toto není hrazeno státem " se začala proočkovanost snižovat . K tomu

se přidaly matky, které toto odmítají. Ono mohou být zdravotní důvody a s tím se v proočkovanosti počítá, že nepatrná část zůstane neoproočkovaná , ale pokud je to jen odmítnutí rodiče bez lékařského důvodu nechala bych případné náklady na léčbu plně zaplatit rodiče. Jen se Vás zeptám paní Kateřino, jste Vy očkovana ???

1 0
možnosti
Foto

Ludmilo, ano já jsem očkována a moje dítě je také očkováno. Proto jsem i článek opravila, což jsem dopsala do nadpisu. Vím, že se autisté již takto rodí. Ale poraďte, co dělat, když samotná lékařka řekla matce, že autismus u toho kluka vznik z očkování.Ona i sama lékařská společnost je rozdělena, to ovšem víme.

A děkuji za čtení i za Váš příspěvek.

0 0
možnosti
PM

P37e47t73r 84M72u44n24z83a57r

18. 2. 2020 18:25

A ty informace o tom co jste napsala máte jen od té ženy, nebo jste si je někde ověřila?

1 0
možnosti

Rodiče, kteří odmítají očkování svých dětí, se chovají značně sobecky. Těží z toho, že díky většině zodpovědných rodičů mohou jejich děti žít v proočkovaném (a tedy bezpečném) prostředí, ale nejsou ochotni sdílet s ostatními riziko případných komplikací. To je jenom na bedrech solidárních rodičů.

2 0
možnosti
IP

No tak když mladšího neneočkuje, tak má reálnou naději, že bude brzy živit jen toho autistu.

Je to moudrá žena, zvolila to co je pro ní ekonomicky výhodnější.

Že od ní partner odešel bych nedávala za vinnu dítěti autistovi, ale jí, protože vydržel do druhého potomka a pak tu biomatku asi už nedával.

3 0
možnosti
Foto

Paní Plachetková, proč máte v sobě tolik zla?

0 0
možnosti
Foto

Milá Kateřinko, můj názor je ten, že nemohu vědět, co je pro moje dítě lepší, zdali očkovat nebo neočkovat. Jak to mám vědět já, když to neví ani lékařské a vědecké kapacity? Lidstvo toho ještě strašně moc neví; neví, co je pro člověka prospěšné a zdravé. Jen si vezměte různé módní vlny ve výživě - například desítky let do nás hustili, jak je mléko zdravé, nenahraditelný zdroj vápníku, já ho musela ve škole přes velký odpor pít.... a pak je to obráceně, kravské mléko člověku škodí... A tak je to se vším, asi i s tím očkováním. Hodit si korunou?

1 9
možnosti
Foto

S očkování se začalo už na konci 19 století a je zajímavé, že to byla církev, která při křtu nabádala rodiče, aby nechaly očkovat své dítě, protože dětská úmrtnost na nemoci, které se dnes díky očkování nevyskytují, byla děsivá. Z 11 dětí do dospělosti přežily dvě a až tři. Očkování je založeno dlouhodobě na vědeckém poznání a to od 19 století a neprokázalo škodlivost očkování, ale naopak díky povinnému očkování se lidstvo definitivně vypořádalo s černými neštovicemi. Nemoc, na kterou zemřely v historii miliony lidí, se již na světě vůbec nevyskytuje a dokonce již bylo i očkování proti ní zrušeno. Díky očkování, povinnému očkování, se dramaticky snížil výskyt mnoha dalších závažných onemocnění - namátkou záškrt, tuberkulóza, spalničky. Díky očkování se chrání očkovaný občan před vznikem onemocnění. Vedle toho však u většiny povinných očkování chrání očkování současně ostatní občany. Nemocný člověk může být zdrojem nákazy pro další občany ve svém okolí, a to v některých případech i pro ty očkované. Choroba k nám může být zavlečena osobami přijíždějícími z ciziny. S rozvojem cestovního ruchu se toto riziko zvyšuje. Nemoc zavlečena do neočkované populace může snadno propuknout v epidemii. Očkování poskytuje ochranu jednak očkovanému jedinci a jednak lidem, žijícím kolem něj tím, že snižuje množství možných bacilonosičů. To, že očkování má u některých dětí vedlejší reakce, jako je otok ruky, anebo horečka je věcí zcela normální a po několika dnů odezní. V dobách, kdy se očkovalo, rodiče si z těchto reakcí nedělali nic, protože věděli, že k to k tomu patří a že jejich dítě díky očkování bude imunní proti některým nemocen.

11 0
možnosti
Foto

Zajímavý blog. Přicházíte s nesmyslným tvrzením, které na konci pod tlakem argumentů diskutujících opravujete....nebylo by lepší celý ten nesmysl smazat?;-)

12 2
možnosti
OF

A ja myslel, ze seriozni vyzkumy uz lidi presvedcily o tom, ze autismus je vrozena vyvojova vada mozku a ne poskozeni od ockovani. A stale se objevuji takove hnoje, jako je tento clanek. To, ze se autismus diagnostikuje az kolem tretiho roku zivota, tudiz behem a po ockovani, to uz jaksi nikoho nezajima. Kez by autorka tohoto clanku mela spon nejake vzdelani tykajiciho se teto problematiky a kriticke mysleni. Dovzdelanim by udelala lip.

7 1
možnosti
MK

Ale ona toho ví docela hodně, jak píše níže. To nestačí?;-D

0 0
možnosti
LC

Netvrdím, že očkování je stoprocentně bezpečná záležitost, ale očkování a autismus je ve stejném vztahu asi jako očkování a velký nos v dospělosti.

10 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik