Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tohle cteni by bylo udesne i jako ironie :-/ ... presto se optam, myslite to treba jen castecne vzne?

0 0
možnosti
IL

I41v79a49n63a 91L34a29n15c67e

13. 2. 2020 17:43

Myslím, že by bylo zajímavé podívat se na to, kdo všechno vlastní ty byty a pronajímá je. Kdo si mohl dovolit zkupovat byty a vyšroubovat ceny tak vysoko. Jestli v tom náhodou není praní špinavých peněz. Jen tak mě napadlo....

Ahoj Katko, mám se střídavě, stále s něčím zápasím, ale pokud je síla k zápasu, tak je to stále fajn...:-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

K cemu by vam takova informace byla? Zrejme to je stejna podobna skupina lidi, ktera drzi ceny bydleni ve svetovych velkomestech na takove urovni, kde jsou ... Oproti tomu je spousta mensich mest, kde jsou obecni byty temer za par tisic a nikdo je nechce ... Co je to za lidi, ze je nechteji? Proc maji pocit, ze kazdy ma pravo bydlet ve velkomeste? ;-D

1 0
možnosti
AT

Hmmm .... "... Hypotéky, na které téměř nikdo nedosáhne ..." asi proto je má u nás cca 1,2mil. lidí :-)

3 0
možnosti
MB

Nájem, je Výdaj bez odpočtu čehokoliv. Hypoteční úvěr je Investice ! Podobně jako zdraví, nebo vzdělání. Ideální je to kombinovat vzájemně a neplatit Nájemné. Sice nastane fáze další - Bonmot rodičův (Již z 1 Republiky) = "Kdo nic nemá - má starosti. A kdo má - má je ještě větší" ! Třídní boj = "Oni mají - My nemáme - Hrr tedy na ně" ... Dnes tedy Daně ... :-)

2 0
možnosti
MB

Obecně bez emocí - Bydlení ke komoditou, jako kterákoliv jiná. Je potřebná, určitě - Nicméně není na tuto žádný Právní nárok. Tedy se bydlí. Od ubytoven, přes pronájmy, po vlastní nemovitosti. Ofic čísla sdělují i neuvěřitelnost, že více jako 75% bydlících si to vyřešili samostatně ! Veškeré regulace se pak dotýkají menšiny národa ...!

Stát zde není od toho, aby stavěl. Je zde od toho, aby vytvářel podmínky - Nekoná ! Příčin je kopec, viz nezájem ministerstev se vzdát vlastního vlivu při Stavebním rozhodování - Výsledek je Byro katastrofální ! Naopak, Stát je bezostyšný Lupič s výpalným - 4% z nabytí + poplatky na KÚ. Je to i nepochopitelné, protože bydlení je veleprospešné ! Od zakládání rodin, přes domácí spotřebu HDP - Od pořizování skla, textilu, nábytku, spotřebičů - Nemluvě o samotném stavebnictví a výrobě hmot. Hnutí ANO koná neuvěřitelně farizejsky - Kecá a 7 let MMR nic neřeší + ČSSD žije bláznivými nápady stop nájmů z Berlína. Rusnok ČNB asi vlastní osobně celé sídliště a spekuluje - Jiné vysvětlení nemám ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Čeho je málo je drahé. Tudíž je drahé nájemné, protože je v některých městech málo bytů. v Praze je 4 000 nevyřízených žádostí o stavbu domů. Náš stát. co se týká rychlosti vyřízení stavebních povolení je ve světě na 157 místě. Poláci jsou třeba na 35 místě.

4 0
možnosti
MK

Smutný to život, kdy všechny blogy jsou negativisticke až depresívní. Smutný to život, kdy se ráno probudíte a už nejspíš přemítáte, co je zase špatně a že o tom napíšete blog. Nevidím to tak tragicky, lidé určitě nemusejí kupovat jidlo v akci, které je "načaté", ne všichni se bojí, že nebudou moci platit hypotéku..... ale tak to je všude ve světě. Co se trochu ze života radovat? Já se třeba raduji, že zítra jdeme se svagrem a švagrovou na oběd, odpoledne jdeme do vinoteky ( jako každý čtvrtek), raduji se, že jsem dnes odpoledne měla vnoučka a pomohla mu s úkoly... teď si dopreji vinecko.... svět a život není jen černý, černé jsou naše myšlenky. Zkuste se zamyslet.

9 0
možnosti
Foto

1/ u nás se netopejrů nenajíte - ne že by nebyli, ale jsou chránění! Ani M.D. Rettigová s nima nepočítala ;-D

2/ bydlení je drahé proto, že je neschopný stát. Pokud od koupi pozemku k prvnímu kopnutí do země to trvá někdy i 10 let, než vyřídíte veškerá povolení, tak je něco špatně. Bydlení dále zdražuje DPH, daň z převodu nemovitosti atd. atd.

3/ Z Vašeho blogu mám spíš pocit, že říkáte: "Státe, postarej se" - zatímco já vidím cestu ve stylu: "Státe, přestaň do toho strkat rypák a neber nám tolik peněz".

2 0
možnosti
Foto

Pane Dočekale, to si odporujete, píšete, že je stát neschopný, to samé píši já. Říkám možná, že by měl postavit sociální byty, možná by měl hlídat ty, kteří vládnou ekonomikou. A na to vlastně i trvám, aby byli jeho občané trochu více v pohodě. Díky za čtení.

0 0
možnosti
Foto

Platím nájem se vším všudy 6 000 Kč, a že by byl nehorázný ????

1 0
možnosti
KK

Tak je otázka, zda to platíte za pokoj, byt 3+1, tržní, regulovaný, v Praze, Brně, Pardubicích...? Za jedno může být 6 000 Kč hodně, za druhé hodně málo. :-)

Pokud napíšete, že to platíte za 3+1 v centru Prahy - myslím, že tím překvapíte všechny.

1 0
možnosti
PK

Nejen v mém okolí je mnoho lidí, kteří bydlí v obecních nebo jiných bytech, přestože ani nechodí do práce. To je paradox.

PS: ano, asi ne každý může bydlet v Praze, stejně tak ne každý může být lékař, jezdit v Mercedesu nebo vyhrát na olympiádě. Nebo je druhá varianta, můžeme se mít všichni stejně ... KLDR?

5 0
možnosti
Foto

No ano, máte pravdu. KLDR? Ne! Spíše jsem psala o situaci v Praze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik