Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Vážená paní, z Vás opravdu láska přímo čiší. Z vyjádření typu:"Třeba se zblázněte, ale je to tak!" Příspěvky jiných nečtu. Jsou závistiví. Chtějí mne očerňovat. Chápu všecky lidi této české země, že nemají idol... je alespoň zřejmé, že o aroganci víte své. Pokud se "potýkáte mezi dvěma světy" ( i když nechápu, co to znamená), proč nezůstanete v tom řeckém, plném lásky a úsměvů, kde chybí závist a nenávist, která tak proniká touto zemí? Notabene zemí, která nejspíše přijala Vaše rodiče, nebo přímo Vás a o obyvatelích které se vyjadřujete pouze v tom smyslu, že jsou nenávistní a závistiví.

20 0
možnosti
JN

J75o76s56e50f 54N32i58k77l

2. 12. 2019 13:09

Závist a nenávist, jak ji popisujete, si lidé nepřinesli z nenáviděné čtyřicetileté totality. To si normální lidé "práce" v té době neměli závidět co. Takové chování, jak zde popisujete, postupně získávají právě v posledních letech...lidé na venkově (tam nyní žiji) mají jiné priority, než někomu něco závidět, či dokonce někoho nenávidět. Umí se společně radovat, diskutovat, posedět u pivečka, společně "tvořit", užívat si "blahobytu"... daleko větší zlo přináší "bezduchá a pokleslá kutura" provázená reklamou, pornografií, horory, drogami, domácím násilím, neúplnými rodinami, přemrštěnou cenou bydlení, hamižností a honbou za penězi a mocí...dnes vidí každý, že "svoboda" má svoji úměru, čím více peněz, tím "větší svoboda" a právě to může být předmětem závisti...a vztah ke starší generaci byl v minulosti diametrálně odlišný dnešku...

4 1
možnosti
Foto

Pane Nikle, díky za Vaše čtení i za Váš příspěvek.

1 0
možnosti
Foto

R^ Nečtete záštiplné příspěvky, naprosto schvaluji. Člověk by se měl nebo spíše musí se naplňovat pozitivní energií, aby jí měl dostatek pro sebe a následně pro ty staroušky, kterým pomáháte...

2 0
možnosti
LP

Aktuálně jde v české společnosti rozpoznávat tyto druhy nenávisti:

- nenávist k Rusku

- nenávist k Zemanovi

- nenávist k Babišovi

- a počínající nenávist ke Klausovi jr.

8 0
možnosti
Foto

Vsechny uvedene "nenavisti" maji naprosto stejny spoustec a nenavistmi ve sve podstate vubec nejsou .. ale to je na delsi lokte

1 0
možnosti
SN

:-).......Představte si, paní autorko, se mnou závist nikdy necloumala! Zkracuje to život a jak říkám, chytrým a pracovitým patří svět! Kdo čumí celý den do kompu a těší se jak každého kdo nesouhlasí s jeho názorem osolí, také způsob života.

Lidi, kterým se život moc nevydařil to v sobě mají pořád.

Mně se život i přes nemoci ohromné líbí a čím víc se blížím ke konci, tak se mi zdá svět pořád pěknější.R^R^R^V

12 0
možnosti
Foto

Pane Nováku, to je fajn, držím Vám palečky, ať jste zdráv.R^R^R^V

0 0
možnosti
Foto

J72a29n 43Š42i62k

2. 12. 2019 11:50

Nesmrtelná teta závist je všude kolem nás. Když vidím, co předvádí některé televizní stanice i v hlavním zpravodajství, je mi z toho smutno. Asi všechno plyne z pocitu nespravedlnosti, nějak v tom zaniká, že jedna spravedlnost je pro všechny stejná. Smrt čeká každého. A každý platí i za své peníze nebo špatné činy. Nedokážu posoudit, jak je to ve světě. Ale v mé generaci padesátníků je závist zahryznutá. Nedávno jsem se o tom bavil se synovcem třicátníkem. Říkal: strejdo i u nás je. Je to slabší, ale bude to chtít ještě jednu generaci, než se všechno zlepší. Karma a hezký den paní Katerino

3 1
možnosti
Foto

Na přelomu listopadu a prosince ́89 jsem prohlašoval, že budou muset odrůst 2 generace, aby se všechen ten marast a hnůj ze společnosti vyplavil.

Óóó, jak jsem byl naivní a špatně jsem to vyhodnotil. Obávám se, že ani dvě další generace na to ještě nebudou stačit.

Toho hnoje v lidech a mezi lidmi je strašně moc. Vůbec jsem neodhadl, co se v minulých 30 letech s lidma stalo. ;-(

2 0
možnosti
MK

Žít s tím, co komu napíšu, jak někoho pomluvím, je tak ubohé a nízké, že bych s takovými silnými emocemi nechtěla žít.

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737649

Pak nechápu, proč stále pomlouváte Čechy a vše, co s Českou republikou a jejími obyvateli souvisí. A vůbec - nikdo Vám nedává právo někoho předělávat a měnit. A třeba se zblázněte, ale je to tak!

A že vůbec nečtete komentáře a vůbec na ně nereagujete, je velice srandovní postřeh. Stačí se podívat pod blogy.;-D

8 0
možnosti
OP

Milá paní, lidé, kteří prožili totalitu a sžili se s ní, se už nezmění. Je jich opravdu moc a navíc těmi svými postoji ovlivňují další generaci, takže změna bude pomalá. Důležité je zachovat si svůj způsob žití a nenechat se znechutit těmi zápornými projevy, o kterých píšete, protože i toho dobrýho je kolem nás dost :-)

2 0
možnosti
Foto

Paní Olgo, díky, máte pravdu, já vím. Přeji krásný den.:-)

0 0
možnosti
Foto

V podstatě máte pravdu a já s vámi souhlasím i karmu jsem přičinil.

Udělat byť je stručné hodnocení současného stavu a jeho podhoubí obrovsky přesahuje prostor komentáře, dokonce i blogu. Chápu, že vás to deptá a silně vám to vadí, ale věřte, že ani zdaleka nejste sama.

Jenže jste mne dovedla k dojmu, že se v tomto problému ne zcela orientujete, protože hned v úvodu jste udělala kozla zahradníkem, lépe: uvěřila jste, že nemůže být zloděj, protože křičí chyťte zloděje. Podařilo se vám to tím, že současného prezidenta uvádíte jako osobu, které vadí nenávist a závist a že jí chce vymýtit.

Zeman? To řece nemůžete myslet vážně. Vždyť on je jeden ze strůjců současného marasmu a upadlé morálky ve společnosti!! A usilovně pracuje na tom, aby se to nezlepšilo.

Obávám se, že když špatně identifikujete zdroje a původce, jen stěží si můžete udělat reálnou představu o potřebných změnách.:-/

3 0
možnosti
Foto

Díky za čtení, vím, jaký je většinový názor na Miloše Zemana. Právě proto jsem ho uvedla, protože to byla možná jeho OMLUVA. Hezký den přeji.

0 0
možnosti
Foto

Třeba se zbláznėte, ale se není to tak.

Když se mi někde nelíbí, tak se tam nevracím, ani se nesnažím někoho předělávat.

6 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik