Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Jen dodatek. Jiste jste slysela o tom, ze ten Zeman, o kterem jste mluvila, jak je porad jeste bystry, jak mu to mysli, prohlasil, ze bude kandidovat na prezidenta. Ale to se prezidentum normalne stava, ze zapomenou, ze uz prezidenty jsou, ze?

1 0
možnosti
LV

Asi bych souhlasil s tim nazorem, ze nektere vase clanky jsou skvele, nekdy vsak mam pocit, ze neco nutite, aniz to vite. Tento clanek je prilis melky a bohuzel, tvrdit ze zavist a nenavist jsou ceske je prinejmensim mylne. Zavist jsem poznal u Americanu, Polaku, Filipincu, atd. , neni to vlastnost narodni, ale lidska. Moje babicka vzdy rikavala, ze to, ze nejsi spokojeny s ostatnimi, tedy I zavidis, je proto, ze nejsi spokojeny sam se sebou. Vyjmenovala jste dve skarede vlastnosti, jenze to kazdy vi. Tim jste nerekla nic neveho. To, ze to snad prispendlujete Cechum, je mylne, ne proto, ze by to nebyla pravda, ale proto, ze - jak uz jsem rekl - je to vlastnost lidska, ne narodni. Vzpominate opet "laskaveho" pana prezidenta, aniz by jste vzala v potaz, ze to co rikal, /tak jak tomu vetsinou u prezidentu byva/ mu nekdo jiny nachystal. A dale jste se mnou souhlasila, pokud slo o nazor na Klause ale u Zemana nachazite zmenu k lepsimu. Well, pak muselo jit o zazrak. Vyznamena Klause, to je jeste spatny Zeman, a chvilku na to, se zmeni, mluvi laskave a moudre, a to je Zeman, jenz se zmenil. Musel tam priletet nejaky andel a polibit ho. Tedy jen k clanku - jiste mate pravdu ze tyto vlastnosti jsou - mirne receno - skarede. Jenze to prece kazdy vi. To, ze by to byly vlastnosti ceskeho naroda ve vetsi mire, nez je to u jinych narodu, bych si dovolil popirat. Je to tak, ze kdyz nekde v Japonsku nekdo nekomu slapne na nohu, vy to necitite, ale kdyz je ta noha vase, jaksi vic si to uvedomujete.

3 0
možnosti
Foto

Pane Vorle, díky za skvělý příspěvek, který má hlavu i patu. Souhlasím, je to lidská vlastnost, ale někde prostě je jí více,, někde méně, někde se více pije, někde ne, tak to je. Ale fakt děkuji.

0 0
možnosti
ZB

Podle sebe soudím tebe (vás)? :-/

2 0
možnosti
MK

Dnes jsme jely do Jizerských hor, holky obdivovaly roubenky, jedly pečené koleno v zámečku na Nové Louce, Marie si nabrala křen, který se v Řecku nepodává a skoro se zadusila. Odjely jsme do Liberce a místo prohlídky krásného centra skončily holky opět v obchodním centru. Každá si kupovala dárky, chěly je zabalit. Už si zvykly, že se platí za tašky, nicméně trvaly na dárkovém balení dárků pro svoje blízké. Samozřejmě, že se vytvořila fronta a najednou to začalo. Opět starý muž, který nemusel nikam spěchat. Dnes jsem tam byla ale já, takže jsem se chopila úlohy a zjednala jsem pořádek okamžitě.

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737582

Citace z 1.12. : Opět starý muž, který nemusel nikam spěchat. Dnes jsem tam byla ale já, takže jsem se chopila úlohy a zjednala jsem pořádek okamžitě.

Ano, a o tom to je: arogantní, nesnášenlivá, povýšená prudička, která nikoho nenechá na pokoji. Jestli tomu rozumím dobře, starý muž nemusel nikam spěchat /dle blogerky/, za to mladá děvčata spěchala, a tak jim naše statečná Kateřina okamžitě zjednala pořádek. By mě zajímalo, co si ten starý muž myslel, když ho nějaká taky důchodkyně okřikovala. Na jedné straně jsme přesvědčováni, že se, my Češi, chováme ke starým lidem hnusně, avšak tahle historka, kterou na sebe práskla, mluví za vše.Rv

2 0
možnosti
BH

Já bych řekla, že pro svoji sebestřednost šlape po druhých a vymáhá pro sebe výhody a přednost před ostatníma a aby se sama sobě ospravedlnila, tak sem tam pomůže pár vyvoleným ze svého pohledu;-)

0 0
možnosti
Foto

Zajimave ... neco od popisu sebe sama k popisu naivniho idealu ... za pomoci pokryteckeho prevraceni faktu a manipulace .... ptam se jen proc??

1 0
možnosti
BH

Koho se ptáte? Ona píše, že tady nic nečte, protože se nenechá otrávit, ale chce akorát naštvat. Všude je všechno fajn, tak jí to nedá a stále se vrací tady do toho hnusu léčit sebe a své známé a zároveň pomlouvat, tedy bojovat za naší lepší společnost...

6 0
možnosti
ND

Je pravda, že mám na některé clánky autorky svůj názor, který se jí nelíbí, zrovna tak, jako se mně některé ty články nelíbí.

Nechci to rozebírat ani se v tom blátě máchat, uspinila bych se. Jen k jednomu zde. Autorka mě vůbec nezná, přesto si osobuje právo psát o mně že jsem zlá a cosi o nějaké karmě. Nevzpomínám si, že bych ji někdy napsala, že je hloupá, když se mi nějaký článek jako hloupý jevil. Neznám ji.

To, ze neustoji kritické komentáře je jen její problém, ale ať neuráží druhé, tedy v tomto případě mě. Mělo by to vadit i administraci, což evidentně nevadí. Preziju to. Tak tohle jsem ještě musela sdělit.

7 0
možnosti
MK

Ta včerejší urážka vůči Vám je odporná. Měla by se stydět. Rv

1 0
možnosti
Foto

Radost a pohoda, která zde byly dříve, trochu vymizely, protože mají lidé více starostí o živobytí. Ale stále to není tak hrozné. Jak jde čas, bohužel přibývá psychicky vyšinutých lidí, jak vidíme i zde na diskusi Rv je však třeba zachovat klid a být k nim laskavý, a to se Vám daří. Za článek karma R^

1 6
možnosti
HM

Jó, to za vašich milovaných komoušů byla radost pohledět. Lidé chodili mezi krásně opravenými domy, ulice plné květin, obchody plné zboží, včetně nejmodernější techniky a lidé, kteří neměli starosti se živobytím a všichni si všechno mohli dovolit koupit, se na sebe usmívali o sto šest. To byly časy!

0 0
možnosti
Foto

Tak jste se zase vyzvracela.....:-/

4 1
možnosti
MK

Paní Dubcová, VY jste hodně zlá, o čem to tady píšete? Oni Vám psali zlé komentáře? A co jste čekala s Vašimi zlými komentáři, že Vás budou milovat? Kvituji, že jste odešla a ještě lepší bude, když u mých článků neuvidím Vaši fotku.

Příspěvek K.K. z jiné diskuze. Tak nevím, kdo je nenávistný. A tím si sama odpověděla, proč ji nemilujeme.Rv

1 0
možnosti
JG

Asi Vám úplně nerozumím - Vaše psaní má poměrně široký záběr, takže je celkem přirozené, že s Vámi někdo někdy souhlasí a jindy zase ne ( a nikdo se kvůli Vašemu nějakému názoru na něco nepotřebuje zbláznit). Diskuze je příležitost reagovat, poskytnout autorovi zpětnou vazbu. Projela jsem pár Vašich diskuzí a nenašla jsem až tak šílené projevy nenávisti a závisti, o kterých píšete. Nějak prostě nechápu, co by Vám měl kdo závidět. Já například některé Vaše články považuji za skvělé (např. o paní Olze Havlové a je i mnoho dalších) v jiných mi připadáte uboze sebestředná a nesoudná a musím použít i Váš termín "prázdná". Nezávidím Vám, jsem jen upřímná. :-) Krásný den

12 0
možnosti
BH

Skvělá Olga Havlová nikdy nepřiznala jak přišla o prsty. Tedy přesněji co tomu incidentu předcházelo. Připravit někoho o lépe placenou práci se nemusí vždy vyplatit, obzvláště když se jedná o romku (tehdy ci..... , abych nebyla smazána).

0 0
možnosti
JZ

Vaše kritika je odvážná, nicméně nechci říct mylná, ale za mě alespoň poněkud nejasná a abstraktní. Abych byl upřímný, mám pocit, že Váš pohled na českou realitu je poměrně silně zatížen Vašimi silně osobními ideálními představami o chování mezi lidmi, spíše než objektivním pozorováním. Řekl bych, že některé pojmy používáte trochu v jiném smyslu, než jaký běžně mají. Myslím že se to trochu projevilo i naší předcházející diskuzi o tom, co to znamená "být usměvavý", v níž při bližší analýze vyšlo najevo, že se Řekové přece jen tak často nesmějí, jak by Vaše slova naznačovala.

Netvrdím, že nemáte částečně v hodnocení české povahy pravdu, ale v některých věcech zase není úplně jasné co máte na mysli. Třeba ona Čechům často vytýkaná závistivost. Jestliže je závistivost typickou vlastností Čechů, podle čeho se to pozná? Protože já osobně jsem za celý život poznal dva možná tři lidi, o kterých bych mohl v klidu prohlásit, že jsou závistiví. Jednoho z nich mám v práci a není problém od něj občas slyšet, na kolik si kdo z kolegů přišel peněz k výplatě navíc nebo že měl nějaké nečetné úmysly v nějaké situaci nebo v nějakém úkolu. Tento člověk závistivý je, jenomže je naprostá výjimka u nás v práci. Nikdo jiný toto nedělá, ani z mého okolí. Co je závistivost Čechů - míra závisti v každém z nás, nebo míra závistivců, kteří se mezi námi vyskytují? To je otázka. Podobně je to s Vaším nárokem na to být "milí, laskaví" či proti tomu "zakabonění a zklamaní" - zase, co si pod tím vlastně představujete? Bojím se, že se jedná zase jen o Váš osobní dojem.

Nepopírám, že nejsme národ kdovíjak žoviální a vysmátý, ale já to neberu jako negativum, osobně mi vyhovuje chlad, odstup a zamyšlenost. Je mi to milejší než ukecanost prodavaček ve večerce, kde si nemůžu v neděli ani koupit ani dvě cibule, aniž by se k tomu nepřidaly z její strany ještě další prupovídky a komentáře, na což zase já nejsme moc zvědavý, protože nemám rád narušování osobní hranice svého klidu.

4 0
možnosti
JZ

Dodatek: docela by mě zajímalo Vaše srovnání povah jižních a severních národů. Protože co se týče té "usměvavosti", v takovém Norsku nebo Finsku jsou na tom lidi podobně jako u nás. Jen nevím, jestli i tam je toho příčinou totalitní minulost a nízký příjem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik