Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak ti zahraniční majitelé tu nainvestovali, postavili nám nádherná nákupní střediska, zasloužili se o investice do infrastruktury, fabriky ztratily svou šeď a dá se na ně i zvenčí koukat, zaměstnávají naše lidi, kteří jsou často placeni lépe, než od státu, vytváří nový management, který se často uplatní i v jejich zahraničních matkách, platí tu daně, které by nikdy nebyly tak vysoké, kdyby nebylo jejich kapitálu a investic a nějaký ten zisk si odvezou domů.

Pak tu máme z vašeho hlediska strašné české vykořisťovatele, kteří mají zisky v zahraničí (např. Kellner) a vozí si je k nám. Fuj! A dokonce tam ani nemusel fyzicky nic stavět, je to jen o logistice. Takového Vítka (nebo je to někdo jiný? Ale to je fuk) zase nemají rádi ve Švýcarsku, protože tam nějak nechce nastavit ceny na svých lanovkách, jak si představuje místní zastupitelstvo.

To dřív to samozřejmě bylo jinak. Uran těžili muklové a bez plateb se odvážel do sojuzu. Co se vyprodukovalo, muselo se bratrsky dělit mezi země RVHP, nebo se něco nesmělo produkovat aby to náhodou nekonkurovalo spřátelené socialistické zemi (např. auta s motorem 1600ccm), zahraniční vlastníci nebyli, takže nikdo to manažersky nezvládal, málo se produkovalo a za pár let bychom už žrali jen tu pověstnou hlínu.

Tak já osobně dávám přednost současnému stavu.

12 0
možnosti
Foto

Pane Flaško, já také dávám svoje sympatie tomuto systému, ale dovolíte mi, abych si napsala názor, že? Díky moc. Kdyby nevlastnil Kellner např. o2, tak máme levnější tarify, jak je to ve světě obvyklé. Ale tady ne, tady to bude drahé, protože český člověk mlčí. No fajn, mně se to nelíbí, aby nám vládlo pár jedinců, protože tak to bylo přesně za komunistů.

0 0
možnosti
JM

Tak ono čeští majitelé firem nejsou zárukou prosperity, třeba takový Stehlík či Soudek. Jinak pokud se cítíte jako otrok, bude problém ve Vaší psychice. Někdo to takto nastavené má, člověk může být třeba otrokem svých peněz nebo svého úspěchu.

7 0
možnosti
Foto

Pane Merunko, s psychikou máte zřejmě problémy sám, jinak byste takovou hloupost nenapsal, škoda.

1 3
možnosti
Foto

Už ten název je hloupost... Novodobé otrokářství si představuju opravdu jinak;-D Práci si můžeme vybrat, můžeme volně cestovat kam jen chceme, koupit si můžeme prakticky cokoliv a kdykoliv.. Ne, ne, jako otrok se necítím..;-D

9 0
možnosti
Foto

s některými otroky se zachází slušně, to není výjimkou. Už ve starém Římě dosáhli mnozí otroci významného postavení a byli se svým postavením v hierarchii spokojeni.

1 3
možnosti
PK

Běžná alokace kapitálu, tak to v tomto stávajícím systému funguje celosvětově.....a i v komunistické Číně..

2 0
možnosti
MB

Socialismus - má v sobě, vkomponované rozpory základu. Všechny jeho přednosti = Jsou počátkem jeho konce ! Ekonomika, si prostě není schopna, (i na nesporné blaho), prostě vydělat. Právě zde, se odehraje novodobé otroctví ! Režim se hlásí k odkazu K. Marxe a zcela ignoruje jeho - Akumulaci kapitálu ! Následují srandovní, rovnostářské mzdy - jako výměna za sociální jistoty, s následným zaostáváním, které přeroste v nekonkurenční pozici. Bonusem navíc je zničené životní prostředí. Lidé si vůbec neuvědomují, že jsou ve firmě před krachem - Jsou ujišťování o přesném opaku a skutečně i přesvědčeně tvrdě dřou ! Je jim to k ničemu ! ...

Model 3 fabrik - Vy, podprůměrní - Zlepšete se ! A k čemu by nám to bylo ? Stejně oberete v náš prospěch tu výtečnou a přerozdělíte to v náš prospěch ! Je socialismus! Průměrný si lebedí, jak mazaně to dělá, nevyčnívá. To se přenese i do společnosti a čas plyne. Ty rozpory se stále prohlubují - Dokud existuje RVHP - Kreml, ještě to nějak jde. Pak sama KSČ usoudí, že už to fakt nejde ! Ti mazaní se stanou kapitalisty a milionáři. Východní trhy padnou - Co teď !? Úvěr na mzdy zaměstnanců ... ?

Nabízím otázku - V čele jaké fabriky, by jste osobně po r. 1989 chtěla stát ? S čím, s kým - By jste obchodovala a co by jste nabídla ? Hrůzné poznání, že TRH, (na vyjímky), nás 41 let NEPOTŘEBOVAL ! K tomu, lid nadšen - zmaten ! Bude lépe - jak? Tedy nástup Investorů, i podvodníků - Vše levné, za babku = No nekupte to ! Výsledek = Montovna a miliardový odvod Dividend z ČR. Dobrý příklad dává válkou rozbité Německo a nám blízké Rakousko. Tam si svou budoucnost doslova vydřeli - My budovali . Ta ztráta je obrovská. Komunista není hospodář - To je ideo blbec . :-)

2 0
možnosti

Nejpodstanější rozdíl mezi dneškem a dobou okupace je ten, že za dnešní stav si můžeme sami svou leností angažovat se v politice.

2 0
možnosti
Foto

ještě pár let a bude tu další revoluce, tak to chodí.... zprava zleva... , zmizela slušnost, poctivost, láska k vlasti, hodnotu mají jen peníze...,

ale vlastně oni ji už nemají... jsou to jen cáry bezcených papírů nepodložených majetkem... je to vše jen iluze..

promarnila se příležitost , která už dlouho nebude, jediné co lze ještě dodat padají všechny ekonomiky v Evropě takže se nám zase tolik nevzdálí

nevím co ti lidé budou slavit, že si můžou koupit banány a že můžou pokřivkovat na presidenta.. toje teda posun....

3 10
možnosti
PD

Zmizela slušnost, poctivost? Tak já jsem žil asi v jiném státu, kde rozkrádání soc majetku se trestalo až 11 lety natvrdo, přesto marně, kradlo se všude. A slušnost? Sousedé a přátelé na sebe celkem slušně donášeli STB, příp. si někoho STB přímo podala a dostal slušnou nakládačku a za bezcenné papíry si lidé nakupují hromadu pro ně nezbytných věcí - zkuste jim tuto zálibu odepřít, ale musíte zdálky, abyste měla čas utéct. Atd.

14 0
možnosti
DR

Naprostý souhlas, obzvláště s prvním odstavcem. R^

4 7
možnosti
PD

Dovolím si namítnout, že prodej není krádež (Škodovka byla rozkradena?). Také jsem přikyvoval, když ostatní volali - české podniky do českých rukou - ale když poté několik novodobých českých kapitalistů pohořelo a s dluhy zmizeli, jsem rád, že některé naše podniky koupili zahraniční majitelé a udrželi zaměstnanost a perspektivu výroby i za cenu, že výnosy odcházely a odcházejí mimo ČR (oni i naši úspěšní majitelé utrácejí své výnosy v cizině a nic proti tomu). Jsem rád, že jsem zažil konec minulého režimu a rozhodně se necítím být otrokem - při každém překročení hranice jsem nadšen, že mohu a nemusím stát ve frontě - díky Havle.

13 1
možnosti
Foto

jasně například většina českých cihelen skončila v cizích a rukách a tím skončili a taky konkurence ; většina českých textilek skončila , většina vodovodů a kanalizací je v cizích rukách - neinvestuje se do nich ; co takhle pilzner Urquell - proč ta se prodala . byla snad ztrátová .... a kd e jsou ty prachy.. rozhazený.... ještě máme kopici státního dluhu.... a škodovka ... 100% vlastník cizina ... já razím heslo, že rodinné stříbro se neprodává .... je to jako prodat sebe , jen čekám kdy prodáme ještě Karlštejn, Pražský hrad.... tomu říkám vztah k této zemi předkům a historii... , je mi jedno politika ale není mi jedno jak se chováme k tom co naši předci vybudovali ... je to horší jak za komunistů, školství dovedli do totálního rozvratu jako kde co.....,

4 5
možnosti
Foto

Tak vše znarodnime a čeká nás blahobyt a světle zítřky... ještě, že je to tak jednoduché i když mám pocit, že něco takového zde již jednou bylo...

15 2
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik