Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P34e28t92r 73S92k34á72c67e73l

15. 10. 2019 22:45

Karma. Taková osobnost se hned tak nenajde. Málokdo ví, že když v Německu natáčel písně, tak ve volném čase navštívil knihovnu a v ní si četl z duchovní literatury. V Lid. novinách napsal článek "Bojím se o tento svět". Dostal bludný balvan za výrok, že voda smývá hrubé vibrace. Prostě i slavnější osobnosti světa jaksi předskočil. Díky pane Karle Gotte, budeme s úctou vzpomínat....

0 0
možnosti

Odešel z tohoto světa jako hamižník.

0 4
možnosti
Foto

Kladu si otázku, jako co jednou odejdete z tohoto světa vy...

0 0
možnosti
Foto

Karel Gott odešel z tohoto světa elegantně. Je zřejmé, že se na svůj skon řadu měsíců připravoval. A patrně si i sám velice pečlivě předem připravil scénář svého posledního velkého vystoupení - pohřebního obřadu. Bylo to působivé.

5 1
možnosti

Jiří Stratil: "Víte, ona existuje i jakási objektivnější rovnováha v etických a uměleckých hodnotách (tomu ale nebudete rozumět)."

Ha ha...

Jsem ráda, že jsem se konečně dozvěděla, kde hledat objektivní názor. No přece u pana Stratila!

1 0
možnosti
Foto

Neshodneme se .... ale nebojte, světská sláva je polní tráva.. NAvíc, moje pěvecké idoly jsou někde jinde, ale ty Vy neznáte https://www.youtube.com/watch?v=m4luX-POpJM

0 0
možnosti
Foto

Jste si jistý, že autorku zajímá Vaše hudební preference?

1 0
možnosti

R97a19d69i60m 55K86a12l73a27s

13. 10. 2019 14:46

Objevil jsem v diskuzi poznámky o povrchních emocí nebo laciné pop music. Laciný útok na emoce má své zařazení v kategorii kýč. A kýč Karel Gott rozhodně nebyl. Člověk je tvořen racionální a emocionální složkou. Ostatně to bychom se dotkli nekončících diskuzí, zda je např. podstatnější IQ nebo EQ, což není podstatné. Podstatné je si položit zcela jednoduché a prosté otázky. Jak by asi vypadal svět, v němž by vítězilo pouze ono raciálno? Chtěli bychom v takovém světě žít? Chtěli bychom se rozhodovat na základě algoritmu? A druhá otázka zní, jaká je důležitost kultury? Je to něco zbytečného a méně hodnotného než např. významný vědecký počin? Obávám se, že kultura je něco, co nám pomáhá onu emocionální složku rozvíjet, sytit, udržovat. Je všeobecně známo, že Einstein hrál na housle, a že mnozí dobří matematici a vědci měli jisté hudební nadání. Existovala zde a existuje jistá příbuznost mezi matematickým řádem či abstrakcí a řádem tónů a taktů.

Proto mi názory, ve kterých zaznívá, že smutek po zpěvákovi populárních písní je povrchní, připadají skutečně povrchními. Ono všechno má svoje. Doba vědeckých géniů a celebrit je z velké části pryč, dnešní výzkum probíhá kolektivně - sdíleně. A tak mnohé významné vědecké osobnosti zpravidla nikdo nezná a jsou oceňováni především v rámci vědeckých komunit. Výhoda je v tom, že nejsou pod drobnohledem společnosti a mohou žít své soukromé životy bez bulváru a médií.

Lidé mediálně známí - herci, zpěváci musí značnou část svého soukromí obětovat, jsou všem na očích. Nicméně v okamžiku skonu jsou za toto celoživotní pronásledování v uvozovkách odměněni účastí těch, kdo je měli rádi. Přestože je zřejmé, že oni sami si již této pocty užíti nemohou. Ještě si skutečně někdo myslí, že je v tom něco nezaslouženého, povrchního a nadhodnoceného?

Nikdy člověk nemůže mít všechno a je na místě připomenout ono notoricky známé. Dědeček byl vyhlášený samotář. Lidem se vyhýbal a nikoho kolem sebe nesnesl. Ale odjakživa toužil stát se hostinským...

3 0
možnosti
Foto

Díky za obsáhlý a pěkný příspěvek.R^

0 0
možnosti

Gott byl vynikající zpěvák, po této stránce o tom žádný snad ani nepochybuje, ale to přeci neznamená že všichni musí sdílet tento názor. Dle mého názoru byl obdarován vynikajícím hlasem, ale přes to všechno nikdy nedokázal to, co například uměl Matuška, kterému člověk jeho písním věřil, byly člověčí.

4 4
možnosti
Foto

Tak určitě byl Matuška úplně jiný formát, živočišný, zpíval s takovou zvláštní lehkostí, zpíval jako o život, byl obdarován.

3 0
možnosti
Foto

toho je příliš, leč to nebudeme panu K. G. vyčítat, že ne? Ani by se to nehodilo.

3 0
možnosti

J22a16n 74S12k22á71l12a

13. 10. 2019 2:36

Popoví zpěváci mají tu výhodu, že jsou známější než zpěváci jiných žánrů, i kdyby byli průměrní.

Jinak ale třeba takový Kryl, ač s Gottem nesrovnatelně horší zpěvák, byl skvělý textař a jeho skladby jsou z mého pohledu mnohem hodnotnější počin než Gottova pouhá interpretace.

5 1
možnosti
Foto

Kryl byl rozený básník, tak i proto byly jeho texty smutné, oduševnělé, výmluvné.

2 0
možnosti
Foto

P75e12t31r 34H61a40n52n87i77g

12. 10. 2019 22:58

Krásně napsaný článek. Richard Krajčo je autorem nejenom textu, ale i hudby písně Srdce nehasnou. Tato píseň je poslední NOVOU písní, kterou Karel Gott natočil. Ovšem vůbec poslední nahrávkou, kterou Karel Gott nazpíval je nová verze písně Karla Svobody Jdi za štěštím v úpravě geniálního mladého aranžéra a dirigenta Jana Kučery pro Symfonický orchestr Českého rozhlasu. Karel Gott první píseň své kariéry nazpíval v Československém rozhlase před 60 lety a poslední nahrávka jeho zpěvu byla natočena také v rozhlase.

8 1
možnosti
Foto

Pane Hannigu, děkuji. Krásnou neděli přeji.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik