Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Věřil bych k tomu, že tedy ceny okamžitě po zavedení eura se zvýšily na trojnásobek, což ovšem snad také zvedlo na trojnásobek odvod DPH, tedy stát se stal nominálně třikrát bohatší.

Ale už vůbec nerozumím tomu, že se ceny nezačaly snižovat, tedy přizpůsobovat se kupní síle.

0 0
možnosti
VV

;-D;-D;-D Verim pane docente, ze vy jeste i co emeritni verite na jeziska.;-D;-D;-DA hrozne by mne zajimalo kde a za co se ty ceny zvysily na trojnasobek.

Takovy nesmysl jsem toziz jeste nikde necetl.

0 0
možnosti
Foto

Tak lidé si brali nesmyslné půjčky, vyčerpávali kreditky kvůli nepotřebným hloupostem a mohou za to banky....

0 0
možnosti
Foto

Vždy je důležité nepsat jen slova jako v kavárenském plkání, ale zvážit, co je příčinou jevu.

Píšete, že největší chybou bylo, že byla stanovená částka a že v obchodech se prostě jen posunula desetinná částka.

Odpovídám: Stanovení cen mimo realitu není chybou měnového systému, ale buď matematickou negramotností účastníků trhu, ale mnohem spíše nedostatečnou konkurencí.

Nedodělané domy byly i proto, aby se nemusela platit daň, ale hlavně: Každý dlužník i každý věřitel musí být schopen posoudit rizika svých rozhodnutí. Neschopnost posoudit tato rizika je chybou tržních subjektů, nikoli trhu samotného.

Státní bankrot: Žádný subjekt na světe nemohl zabránit Řecku ve státním bankrotu. Nakonec Řecko zbankrotovalo ve své historii i bez Eura několikrát. Kdo za to mohl tenkrát? Ale Řekové ale správně odhadli, že pro ně bude výhodnější zůstat. I kdyby se totiž bankrotem odepsala většina dluhu, zůstaly by závazky z hypoték v nových drachmách, ale s šíleným úrokem.

Nová drachma by sice zdánlivě zlevnila výrobu a podnítila export. Efekt by ale brzy vyprchal. Žádným mávnutím kouzelným proutkem nikdo nemůže zbohatnout. To jde jenom tvrdou prací a férovým správním systémem. Bankrot Řecka by byl pro Eurozónu nejlepší, nikoli však pro Řecko.

Země, která není předlužená, se logicky nemusí žádných věřitelů bát a banky jí nemůžou nic udělat.

3 0
možnosti
DR

Takhle to bohužel dopadá když tak důležitý krok jako přijetí Eura řeší politici a to jenom proto aby se pak mohli plácat v prsa co dokázali a nikoli především ekonomové. A tudíž zcela správně dostali ve volbách výprask.

Řecku přeji co nejrychlejší návrat k národní měně. R^

3 1
možnosti
BH

Řekové si nepůjčovali páč byl velký úrok. Pak přišlo euro a začlo se ve velkém brát půjčky hlava nehlava za lichvářský úrok, navíc za podvodné příjmy.

0 0
možnosti
JF

J61i23ř62í 71F86o67g16e87l

13. 7. 2019 11:12

Já to tedy vidím obráceně.

Řecko poškodilo Euro.

12 0
možnosti
Foto

;-DOmyl. Zpevnilo. O dluhopisy, kryté dluhopisy, kryté dluhopisy, kryté ... A tak ECB může tiskonout další ojra. Kryté dluhopisy;-)

1 1
možnosti
Foto

chyba asi nebude v tom Euru, ale spíš v těch lidech.

5 2
možnosti
VV

Pokud je to tak jak pani Kaltsogianni pise tak rozhodne. Znal jsem nekolik Reku kteri leta delali u Daimlera v Sindelfingen. Zili skromne, zbytecne neutraceli a kdyz meli nasetreno, vratili se domu a postavili si tam nejaky Hotel ci penzion bez jakekoliv pujcky.

Tenkrat byly celkem vysoke uroky, navic meli VWL, kde jim zamestnavatel platil polovicku mesicniho sporeni a po peti letech na to byla jeste premie.

Zadny z nich se zu do Nemecka nevratil abych se ho mohl zeptat jak ho Doma ti Rekove privitali.

Ale dovedu si predstavit ze asi stejne jako zavistivi Cesi kdyz si cesti emigranti zacali kupovat domy na penzi v cechach a na Morave.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik