Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak zrovna se nacházím v Řecku. Zatím dobré. Až na to nesmyslný zákaz nosit si na pláž nějaké jídlo. Prostě když je hlad, nutno jít do taverny. No, co by Čech pro jejich ekonomiku neudělal. 

1 0
možnosti
Foto

Paní Kloučková, nevím, kde jste, ale tady ve Velice si nosí mnoho lidí jídlo, spíše ovoce, ale klidně si dojdou pro něco, není s tím problém. Přeji Vám příjemný pobyt.R^

0 0
možnosti

Mohu potvrdit. Všechno nám připadalo téměř zadarmo a tak jsme celou dobu jen jedli ajedli...Po návratu domů téměř nejím:) Prošmejdil jsem tady celé okolí, dobrodružné lesní a horské cesty, kde jsou všude úly a pasou se ovce a kozy Kolem domků všude něco pěstují a zavlažují. O trávník a kytky se moc nestarají, to není k užitku. Ovoce a zelenina prodávané na trhu jsou senzační(i cenou) a hlavně lidé kolem - věčně usměvaví a vstřícní. "Nemusí se udělat všechno dnes, ale musí se udělat všechno:" Vše potvrdilo, co jsem napsal již zde: https://enders.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=427734

1 0
možnosti

Byli jsem teď na dovolené o něco severněji. Jídlo v taverně v Panteleimonas bylo výborné, zřejmě používají hodně vlastních surovin. Ale jídlo v zařízeních pro masovou turistiku je na tom podstatně hůř, i v těch dražších, včetně nechutných průmyslových rajčat. V mezinárodním srovnání zde Řekové šidí nadprůměrně. U nás se dostat k domácím potravinám není jednoduché, ale taky existují. Rajčata či melouny v Řecku dozrají líp než u nás. Výborné byly třešně, a úžasně voněly lípy, zřejmě jiný druh než u nás.

1 0
možnosti

Pokud jde o rajcata, vzpominam na ta mekka bulharska rajcata kdysi a jejich chut. Nakrajet je byl sice problem, ale chleba namazany maslem a na kolecka pracne nakrajena rajcata byla pochoutka nad pochoutky.

Nedaleko od nas tady ma statek Irina Zacharias. Je to takovej typickej rusko-reckej, no neco abych nepobouril administratory.

Ta Irina ma v nabidce 900 druhu rajcat, ale tem bulharskejm se zadne nevyrovna. Asi jen nostalgie.

0 0
možnosti

I67v45a60n53a 23L73a90n74c26e

18. 6. 2019 13:23

Mám ráda řecké jogurty, jediné řecké jogurtyR^

1 0
možnosti

;-D, to je komedie. Tak zůstańte v Řecku, když vám to rady nevoní a nechutná - a bude. Ale nemachrujte pořád, ty vaše silácký řeči jsou unavující a já žasnu, že vám to ještě někdo tady papá;-D. PS. A ten chlápek, co jste ho v předchozím blogu údajně chytla za vercajk;-D a chtěla ho vést ke správné technice plavání, tak to musel být slušnej subík, když si to od vás nechal líbit...............:-). Přeju dobrou chuť- a ty rajčátka si vychutnejte za nás všechnyV

2 2
možnosti

opr. tady nevoní

0 0
možnosti

J17i71ř38í 21F47o38g95e38l

18. 6. 2019 8:06

Se divím, že se do té hnusné ČR z toho řeckého ráje vůbec vracíte.......

A také se divím, že vám nevadí prolhané vecpání se Řecka do Eurozóny a falší podvody, které jsou tam považovány za běžné, neb se podvádí stát a EU.

4 0
možnosti

Dodatek - Besedy o dvojí kvalitě potravin považuji za samoúčelové téma. Nabídka je v obrovském vějíři. Lidé stejně budou kupovat to - Co naleznou ve schránce = To, ve slevách! Stejně je fantastické, že požíváme nekvalitu a od r. 1989 se průměrný věk v ČR zvýšil o neuvěřitelných 7 let! To vyvolává další tlaky na zdravotnictví + důchodový systém. Česká klasika = Přílišně moc, se to neřeší! Kvalita potravin je jaksi nosnější ! ... :-)

0 0
možnosti

Ajta to se to četlo, hned bych se do Řecka k moři přestěhovala, mňam

1 0
možnosti

Souhlas, nní co řešit. Počínaje středomořskou stravou a mými rajčaty ze zahrady konče. Je až úsměvné, kdy např. ty malé Cherry žena odnese kamarádkám a ony se skutečně podivují - Co to je - s tak báječnou chutí ...?

Kdysi jsem se propracoval až do Číny. Vydalo by to na samostatný blog. Historek kupa, kdy mi IHNED zabavili prozíravě přivezený aluminiový příbor ! (S hůlkami se dá!) - Konče poznáním jejich kuchyně. Země je to obrovská, nicméně úrodný pás prakticky kopíruje pouze pás kolem moře. Aby se ta masa uživila, doslova zpracovává vše. Co roste nad - pod zemí, plave - plazí se ap. Pak rozsekáno na kousíčky + rýže. Do této vloženy oříšky - Mazaný prvek = Ořech člověk nepolkne, stále do něj kouše a drtí jej. Tím pádem vnímá ty další chutě! Rohové stoly neexistují - Rohy lidi rozdělují! Tedy kulaté + ta ruleta nahoře, každý si natočí to svoje. Říkám, kdyby Číňan byl námi uhoštěn klasikou nedělního oběda - Zelo - vepřo + pivo = Návštěva padne k zemi bez známek života ! Neobživla by jej ani Kořalka s hadem ! Taky zajímavý pocit, abych jej nevypil - Mj., chuť divná, jako v pařeništi výše zmiňovaných rajčat ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Miroslave, díky za skvělý příspěvek. krásné to, co píšete, že rohy lidi rozdělují, super myšlenka.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik