Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP

Nějak Vás paní Kateřino nechápu. Vždyť Váš tatínek věděl, že jde do komunistické země. Tak asi byste měla nenávidět tatínka, že Vás sem zatáhl a ne komunisty, kteří

tady vládli již před Vaším příchodem. My, kteří jsme se zde narodili jsme měli jen možnost emigrovat. Ale asi by nás nenapadlo emigrovat z Československa do NDR, tak jako Vašeho tatínka napadlo emigrovat z Řecka do ČSR a připravit tím své dceři celoživotní trauma.

3 0
možnosti

No, oni sem k nám šli z Řecka levicově smýšlející Řekové, a nebo zajatci. Nabídli jsme jim pomoc, která se jim tehdy hodila. Čítalo to cca 12000 Řeků. A ti, kterým se tu nelíbilo, jako třeba autorce, se po skončení války v 80.letech minulého století, vrátili do Řecka. Divím se, proč to neudělala taky.

2 0
možnosti
AN

No jo, no. To je na knihu. Já jsem taky v té době žil, ale tyhle starosti jsem neměl. Asi, že jsem se nikam necpal.

A zlatí komunisti bych chtěl někdy říct, když se manželka hrabe v těch hadrech. Dřív byla ráda, že něco sehnala, ale měli T to taky něco do sebe.

1 0
možnosti
RK

Je to zvláštní, jak pořád máme potřebu vytahovat to špatné. Pochopitelně toho bylo více než dost, ale pokud bychom žili před Sametovou fraškou v soustavném marastu, tak skončíme všichni v blázinci nebo jsou z nás osoby nesvéprávné. Byla tu spousta špatných věcí, ale proč se zapomíná i na ty dobré? Asi proto, že někteří lidé mají dojem, že by se ocitli v pozici kolaborantů, jiní zase vědí jen z upraveného doslechu, co tu bylo a mají potřebu si kopnout do něčeho, co je pryč než aby dali dohromady průšvihy, které jsou kolem nás. Nedělám advokáta socialismu, ale znovu musím opakovat, že vedle grázlů, kteří ale vůbec komunisty z přesvědčení nebyli, jen jim rudá knížka nesla výhody, jsem poznal i dost "komančů", kteří byli svými soudruhy znechuceni a snažili se něco udělat. A rozhodně bych neřekl, že to byli vymyté hlavy VUMLem, blábolili otřepané fráze a měli ruce dozadu.

Shrnuto - někdy mám pocit, že by lidé strašně litovali, že komunisti u moci nebyli. Protože by neměli na koho nadávat a dokazovat, že je všechno vlastně lepší, než kdysi.

2 1
možnosti
MS

Na podobné názory jsem alergický. Takové to, "něco se za komunistů zrobilo". Z toho, že jsme za totáče nežili možná v soustavném, ale velkém marastu, se máme radovat? Jděte se bodnout i s těmi svými rádoby osvícenými soudruhy.:-/

7 0
možnosti
IL

I21v33a46n19a 89L77a82n75c52e

21. 5. 2019 11:53

Krásný příběh, nádherně napsánoR^R^R^

2 0
možnosti
Foto

J24a72k20u39b 77R72o51t76h

21. 5. 2019 10:15

Krásný. Karma a díky. R^V

5 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma Kateřino R^:-)

5 0
možnosti
Foto

Katerino. o té minulé době se dá hodně psát - a hodně diskutovat - mám k tomu ale odpor - přímo averzi. Proč stále vzpomínat na to špatné, kazí to náladu - a duševní pohodu. Také nevzpomínám ráda na to, že jsem před třemi dny např. připálila koláče. Kazí mi náladu už jenom to, že je na chodbičce tou připáleninou stále ještě "cítit" závěs. :-(Musím ho konečně sundat a dát na balkon vyvětrat. Tož tak - neberte to jako kritiku, ale jako malé připomenutí. A máte pravdu, s tou demokracií je to u nás stále nějaké vachrlaté. Stačí vzpomenout naši, zdá se, bezzubou justici - (jednoduché problémy řeší desítky let), bezdomovce, tuneláře, kteří ještě úplně nevymizeli, řevnivé poslance i "parádně " rozhádanou veřejnost. Takže hurá k volbám... :-/:-/:-/

1 0
možnosti
Foto

Mirunko, když budeme jenom mlcet, tak to bude za chvili v hájí.

5 0
možnosti
Foto

Asi byste si měla nějak opravit to místo s tou invazí. Není jasné, kdo tam byl pro a kdo proti.

0 0
možnosti
OF

Soudruzi z OV , nebo ÚV, většinou nebyli sportovci. Jedině Dubček byl skokan do vody.;-D

2 0
možnosti
Foto

A byl na studiích v Moskvě spolužákem Gorbačova ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik