Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stalin si válku přál a přál si ji z důvodu, aby rozšířil komunismus po celé Evropě. Pokud osvobozoval Evropu, tak ne proto, aby jim přinesl svobodu, ale aby rozšířil svět komunismu. To se mu povedlo. Celá východní Evropa makala pro SSSR. Jak svědčí dokumenty z NKVD odtajněné za Jelcina, považoval konec války jako přestávku a chtěl ve válce dál pokračovat a rozšířit komunismus na celou Evropu. To spojencům došlo a proto bylo vytvořeno NATO. Jeho smrtí to padlo.

12 4
možnosti
Foto

Ale pro komunisty platilo: komunismus = říše svobody. Proč to stavíte do protikladu.

Když někomu se nejednalo o nastolení říše svobody, tak se nejednalo o komunistu.

A když se někomu jedná o nastolení říše svobody, tak se jedná o komunistu.

1 2
možnosti
Foto

Ano, buďme rádi, že jsme byli osvobozeni, že nevyšel plán zničit "podřadný" národ. Kdysi dávno jsem se nevěřícně ptala jednoho pána, který byl, mimochodem, nasazený v reichu a přežil bombardování Berlína, a to by nás skutečně zabíjeli? Takové odpornosti mám věřit? A ten pán mi odpověděl, když byli schopni zabít šest miliónů Židů, proč by nebyli schopni zabít nás?

Nejvíce se mi líbil diskuzní příspěvek pana Beneše, nevím už pod jakým článkem: Je nesmysl řešit, kterou armádou bylo které město osvobozeno, protože každý voják bojující proti nepříteli se podílel na oslabení nepřítele, byť bojoval tisíce kilometrů vzdálen od tohoto města.

Úsilí jednotlivých armád nelze posuzovat odděleně. Jestliže do Plzně přijeli Američané, mohlo se tak stát jedině kvůli tomu, co se ve válce dělo už od jejího počátku. I v Plzni by měly dnes vlát vlajky všech osvobozujících zemí.

9 2
možnosti
Foto

O zničení a vyhlazení nás Čechů je věc z oblasti pověstí a Českých bájí, kterou šířili komančové. . Hitler se rozhodně nechtěl zbavit pracovitého národa. Kdo by na Německo dělal. Dochovalo se mnoho dokumentů, které říkají, co chtěl s námi udělat. Jeho snahou bylo nás poněmčit a ponechat jako levnou pracovní sílu. Jeho plánem bylo vytvořit jednotou Evropu pod vedením Německa.

8 6
možnosti
Foto

On nás někdo osvobodil ???? To, že by nám ten někdo přinesl svobodu, tak o tom fakt nevím.

10 8
možnosti
Foto

Ne? Aha, no jo, tu svobodu si musíme uchránit sami. Tak nějak.

4 0
možnosti
MB

Tak já s blogem i osvobozením samozřejmě souhlasím! Nicméně jako Žák Plha zde mám určitou nejasnost! A proč byl Kreml tak důsledný, že nás osvobodil 2x? Od myšlenky dobrotivých Osvoboditelů jsem již osvobozen! - Nicméně u řady svých spoluobčanů to nespatřuji. Chápu to tak, že se nám tady zase rozmáhá nějaký to podivný nešvar ! ... :-)

5 0
možnosti
Foto

"Tam, kde nebyl nacismus zcela vymýcen, pokračovala občanská válka, např. v Řecku a jako každá občanská válka rozdělila řecké lidi do dvou skupin. Tato občanská válka nás – Řeky – rozhodila po všech zemích bývalého socialistického bloku."

Aha, a já bloud se na základě relevantních fakt domníval, že občanskou válku vyvolali komunističtí teroristé. A vida, on to byl fašismus. Mimochodem, nebyli jste nikým rozhozeni. Po porážce vašeho rudého teroru jste normálně přes hranice s Makedonií a Bulharskem zdrhli, abyste nemuseli čelit následkům svých činů v kontinentálním Řecku i na ostrovech. Ale jsem nakonec za váš text rád, už vám totiž mnohem lépe rozumím. :-/;-O

13 3
možnosti
Foto

Pardon, zaměnil jsem chybně slovo Nacismus za Fašismus.:-/

0 0
možnosti
HT

.....znám od táty co přežil koncentrační tábor a polovina jeho rodiny ne,teď myslím na své příbuzné :viz článek pana Stejskala,tam se bohužel zase válčí

2 0
možnosti
Foto

Vážená paní Katerino, k závěru Vašeho článku. Ne všude jde o hraní na vojáky. Právě dnes (na náš Den vítězství) si v Izraeli se vší vážností připomínají své padlé. Tam nejde o žádné hrátky, ale o boj kdo s koho. Kdyby Izraelci v uniformě, které nesnášíte (ty uniformy), nedokázali svůj stát uhájit, žádný by neměli. Tím chci říci, že na stejnokroje nelze nahlížet úzkým, "švejkovským" pohledem. My, přátelé Izraele, si mužů a žen v uniformě IDF hluboce vážíme a dnes jim vzdáváme poctu - viz můj článek na blogu o něco níže. Nepodceňuji význam partyzánského hnutí, ale hlavní břímě bojů za svobodu nesly regulérní armády, bez nichž by samotní partyzáni nebyli obvykle tak úspěšní. Přeji příjemný vzpomínkový den.

6 0
možnosti
Foto

Lubomíre, já si ho chci přečíst, trochu nestíhám. Samozřejmě, že s Vaším názorem 100 % souhlasím, jenom jsem nechtěla tak fundované téma rozvádět, ale při mé návšttěvě v Izraeli jsem se toho hodně dozvěděla. Děkuji Vám a přeji pekný a vzpomínkový den i Vám.

1 0
možnosti
Foto

Jsem tu první a oznamuji, přeji povedený svátek po všech stránkách!!

2 0
možnosti
Foto

Horste, díky moc, i Vám přeji krásný svátek.R^:-)V

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik