Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Už jsem psal - 50% třídy na ZDŠ spolužáci z Řecka. Kontakty se drží dodnes a pak Vám, i plně rozumím. Určitá jinakost - tam prostě je. I si troufám tvrdit, že tu mentalitu odráží podnebí! Řek je doslova osluněn, uvolněný a družný - dělá svá taneční kola.

Čech je jiný, mnohde ošedlý fasádami socialismu. Jedná klasicky, na dotaz - Asi 5 minut mluví, jak je vše špatné. Pak sdělí, že je i docela spokojen a žít se dá. V mnohých přetrval princip - "Své problémy ředším tak, že je nadělám těm druhým". (Od parkování, cokoliv). Svým způsobem je to parafráze na Českou kozu. Cokoliv se mni nezdaří - Je to vina protistrany. Dítě mi vběhne pod auto = Nemělo tam jet. Řidičce nadám i vulgárně, ulevil jsem si a dokázal, že jsem borec. Mj., dítě je již Indoktrinováno - Předá to zase dále ...Prostě, dobře už bylo, ty nekonečné kecy. Pro zajímavost, K. Marx předpokládal, že povstane tkz. Nový člověk! Nesmírně slabé místo jeho učení - 41 let úsilí o Zcela novou, harmonickou - Ušlechtilou bytost ! :-)

2 1
možnosti
Foto

Přeju hodně síly. Ono to dojde i sem, nebojte.

1 1
možnosti
Foto

Pavle, jste milý a dokonce i vtipný. Kdy to sem dojde? Pomalu jsme 30 let v demokracii, takže se vynuluje ruská okupace, na kterou se tady tak všichni rádi vymlouvají. No, když řeknete, kde čekáte, tak já si tam s Vámi počkám. A děkuji za čtení a přeji hezký den.R^R^

0 1
možnosti
Foto

Karma.Dobře napsáno.Uvědomte si,že žijete v zemi,kde jsou pro mnoho lidí slova pravda a láska sprostá slova....opravdu zajímavá pohled na obyvatele Česka jinýma očima.Nečte se to moc dobře:-/

5 5
možnosti
VH

Možná je to problém větších měst, kde se lidé tak moc neznají a víc si dovolí a povolí uzdu svých frustrací, neomaleností, nevychovaností a blbosti. U nás na vesnicích a malých městech, kde se lépe známe si musíme takové chování dobře rozmyslet neb pak hrozí společenské vyhoštění. Tak v tomto prostředí se s touto hrubostí příliš nesetkávám.

9 1
možnosti
Foto

Pane Havlů, tak to určitě. V prostředí, jak píšete, byste se takovýmto chováním vyřadil, ve městech to tak není. Ale stejně. A děkuji.

0 0
možnosti
Foto

J19a69n 82Š51i40k

10. 4. 2019 5:59

Myslím, že problém je v našem egu, kdy se snažíme oplácet stejnou mincí. A taky v nenávisti skrývající se pod povrchem. Ji skrývá přetvářka a faleš. Nedokážu posoudit, zda jen to jen česká specialita. Vám karma za článek a hlavně za zvládnutí situace. Ne každý by ji zvládl jako Vy a stejnou mincí oplatil.

2 0
možnosti
Foto

Hezky jste se přizpůsobila místním podmínkám, každý je tady nabručený právě z tohohle důvodu, hezky si pak může postěžovat ostatním, jak je to tady hrozné, jak se na něj dnes třikrát někdo špatně podíval, děs a hrůza a ostatní ho politují a přidají k tomu své. Věřte, že tu druhou aktérku někde litují, že jste jí málem přejela dítě a úplně chladnokrevně jste to přešla.

7 0
možnosti

Katy, až teď jsem se dostala na čtení tvého článku. Mohu pánovi potvrdit tvou identitu, protože se známe osobně. Pokud pán nezačne zpochybňovat mou identitu a to tak, že i já jsem Katka Kaltsogianni.  Mělas fakt blbej den a protože tě znám, vím, že píšeš i v takové dny. Píšeš s láskou k člověku v jakékoli složitosti a i radosti tvého dne. A není to o tom, jestli jsi Řekyně nebo Češka. Je to o tobě jako o člověku, který má emoce v každou hodinu svého života a upřímnosti by se od tebe kdekdo mohl učit. A taky nepodlízáš, jsi přímý člověk a hned tak se něčeho nelekneš. Protože se mi tvoje články dobře čtou a jako bys mi to všechno napsané říkala do očí, protože znám tvůj styl mluveného slova, musím tě navrhnout na blogerku roku. Píšeš čtivě, má to švih a šmrnc, kolikrát se směju, jindy se zamyslím. Vážím si tě jako člověka bez nároku na honorář za tenhle můj odstavec.;-) Přeji nám všem slušnost, poctivost a nakonec i slunce v duši. Bez toho to jde všechno hůř. :-)

2 0
možnosti
Foto

Katerino, lidi se opravdu hodně změnili. Za komunistů si nemohli vyskakovat, všichni měli stejné skoro nic, přesto byla legrace a jeden pomáhal druhému. Neusmívají se, v práci je honili po kapitalisticku a také ví, do té práce se druhý den musí zase vrátit. V začátcích v Německu jsem se divil, že kolegové se po příchodu do práce povětšinou ani nezdraví, už myslí na tu honičku co je čeká. Teď to postihlo i postkomunistické státy. Nenaviděl jsem komunisty a nenávidím, kvůli nim jsem musel opustit republiku i rodinu, nechtěl jsem skončit jako mnozí, v lepším případě jen v ústavu pro choromyslné. Dobře jste to vylíčila. Přeji spokojenější žití mezi často nešťastnými lidmi!!R^R^R^R^:-):-):-):-) mělo by se to vrátit...

3 0
možnosti
RK

Znal jsem dost těch, kteří byli komunisty a přesto to nebyli podrazáci či vyžírkové. Jeden z nich jednou prohlásil svatou pravdu: Komunismus je skvělá myšlenka, jen nepočítá s maličkostí - tou je lidský faktor. Mnohokrát jsem se nad tím zamyslel a častokrát si uvědomil, že v tom je příčina mnohem větších problémů. Aneb každá - schválně nebudu říkat dobrá či špatná - myšlenka může být zneužita.

6 1
možnosti
RK

Jednou jsem si troufl tady napsat, že utopie v podání Pravdy a lásky, co zvítězí nad lží a nenávistí má stále hlubší kořeny. Hned se mi dostalo mnoha reakcí, které mě kromě zapšklého komouše ujistily, že jsem vůbec nic nepochopil. Jak vidím, nejsem sám, kdo nechápe. Ptám se stejně jako královna Katerina - proč tolik otrávených obličejů, nepřejících pohledů, uštěpačných poznámek až jedovatostí? Závist na denním pořádku - jako kdyby někomu vadilo, že se vám něco povede. Na leccos si časem zvyknete, ale lidskou žlučovitost a nepřejícnost opravdu ne. Nedivím se, že pak i někdo raději opustí místa, kde by i rád žil, protože bez kouska radosti to prostě nejde. Nevím, možná se svým přístupem už do tohoto agresivního, bezohledného a uspěchaného světa nepatřím, ale pořád mám dojem, že jsem ještě neudělal všechno, co jsem chtěl. A všem slušným a chápavým lidem mohu děkovat, že mi v tom pomáhají...

3 0
možnosti
PS

Ano, slušní lidé se zdravým rozumem se mají podporovat. Úmyslně nepoužívám slova "musím, musíme" atp., protože jak se mi kdysi dostalo poučení: "Musíme akorát umřít...". Nic nemusíme, ale jsme povinni v souladu s výchovou od našich rodičů předávat pochodeň lidství dalším generacím. Optimistický citát vzdělance nechť nám v tom pomáhá:

„Existují dvě věci, které mě udivují a naplňují úžasem – hvězdná obloha nad námi a mravní zákon v nás!“ » Immanuel Kant.

2 0
možnosti
PS

Respekt, úsměv a lítost. Tohle v Hyde Parku 6.4.2013 sdělil MUDr.Hnízdil k charakteru Václava Klause.

1.Za sebe rozvedu – respektuji Váš názor. I když vyvolává úsměv. Lituji, že Vám nemohu více pomoci v hledání pravdy.

Vím že je to těžké, ale měli bychom se učit takto chovat. Jinak paní autorko, na krční páteř je systém šesti cviků, každé ráno cvičit:

Nádech při bradě na hrudi, Výdech při pohybu brady vzhůru. N.ucho jde k levému rameni, V.hlava zpět, na druhou stranu. N. otočení halvy, V. hlava zpět.N.vystrčit bradu vpřed, V. zpět. N.skloněnou bradou k rameni, V.zpět. Levou ruku pod levý kloub, pravou držet levou hemisféru hlavy - N.tlačit hlavu proti dlani pravé ruky, V.zpět. Poté i druhou stranu. A budete zdravá přes krční páteř, více na http://www.mojemedunka.cz

1 0
možnosti
PS

Laskavá slova mohou být krátká a snadno vyslovitelná,ale jejich ozvěna je vskutku nekonečná.

Přeji, ať Vám letošní rok přinese minimálně 270 důvodů pro jejich použití.

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik