Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Holka, ta máma asi umře, protože politici a ředitelé předbíhají

Zoufalý telefonát od kamarádky, která je nešťastná. Její matka (82) si zlomila stehenní kost, leží v největší nemocnici v ČR a pomalu, ale jistě umírá. Svoje děti neviděla dva měsíce a naopak to platí také. Senioři jsou chudáci.

Poslouchám v tom telefonu všechno, co se s její matkou dva měsíce v nemocnici děje, já stojím, dívám se z okna a vrtím hlavou, že já bych to dávno řešila. No jo, ale tady je zlomená stehenní kost. Na moji otázku, jak je na tom její maminka nyní dostávám odpověď, že chytla nemocniční bakterii, že leží na izolovaném pokoji a že má velký průjem.

Já zkušená z pobytu mojí nebohé maminky, jsem věděla, pokud se někdo dostane na LDN, tak jim položí sestřičky na stůl lahev s dudlíkem a rozkážou jim, ať pijí. Ale ony to nevědí. Nejen ony, ale ani oni. Ti, co mohou jíst sami, nejsou mnohdy schopni si jídlo přisunout a najíst se. Bohužel, je to tak. A bohužel, vím, že mají sestřičky na doléčovacích centrech, prostě na LDN hodně práce, ale kvůli tomu, že mají hodně práce by neměli být senioři dehydratovaní a hladoví..

Protože není čas rehabilitovat s těmito lidmi, stávají se z nich ležáci, kteří se už nerozchodí. I přestože nemohou udělat krok, tak udělali mnoho kroků ke smrti, protože jim hrozí zápal plic apod.

Náš děda v listopadu umřel ve věku 97 let. Měli jsme ho doma, měl ošetřovatelku a tu nejlepší péči, ale měl také asi rakovinu, protože jednoho rána začal masívně krvácet z konečníku. Hotovo, odvoz do nemocnice a my všichni jsme byli nešťastní, že neumře mezi svými. Třetí den v nemocnici umřel v jeho požehnaném věku. Byl tam jenom ty tři dny, ale nás i ty tři dny dostaly, protože jsme věděli, že je to konec, kdy ho nikdo nebude držet za ruku a neřekne mu poslední vtip, aby se možná usmál.

Vláda by se měla probrat a seniorům, co nejvíce pomoci, hlavně těm, co jsou umístěni v nemocnicích nebo v nějakých drahých penzionech či hospicích. Vláda by jim  měla dovolit návštěvu dětí. Bože, celý život se starali, jsem přesvědčena, že většina byla dobrými rodiči a lidmi a nyní musí umřít sami. Pokud někdo tvrdí, že je chráníme takto od koronaviru, tak možná ano, ale stesk po rodině, uvědomování si smutné samoty je něco daleko horšího, nežli samotný koronavir. Málokdo takovou skutečnost nese statečně.

Na smrti asi není nic ošklivého, až na tu smrt samotnou, ale umřít, aniž by je někdo držel za ruku u posledního výdechu je fakt ošklivé pro jejich duši, pro jejich poslední nádech a výdech, kdy mohou cítit, že nežili marně.

Česko kdysi patřilo mezi velmi vzdělané země, nikdo se nemusel stydět za všeobecné vlastnosti, které jsme měly oproti vyspělým státům, nemluvě o těch nevyspělých. Je tu skvělá medicína, jsou tu skvělí odborníci, zdravotníci dostávají odměny, přestože vykonávají svoji práci, tak díky covid jsou odměňováni. Chápu to i nechápu, protože nastoupili do zdravotnictví, kde se může vyskytnout i epidemie apod.

Tak mi řekněte, kde je ten  zakopaný pes a je tu tolik nakažených a mrtvých? Je to ostuda této země, že neumí pořádně vyřešit lockdown apod., že nechá umírat seniory samotné. A hlavně, že jsme odstrašující zemí, kde chybí vakcíny pro 80 +, kde si ředitel ZP nechal také píchnout vakcínu a zatím je ticho, přestože předběhl tisíce čekajících seniorů, kteří mají už nyní oprávněný strach. 

Zvedla jsem telefon a kamarádce jsem řekla, ať si vezme mamku domů, protože na všechno už je asi pozdě, že doma její zmatenou maminku nikdo nepředběhne.

 

Autor: Katerina Kaltsogianni | pátek 22.1.2021 7:53 | karma článku: 44,38 | přečteno: 9264x
  • Další články autora

Katerina Kaltsogianni

Máme dva nebo tři prezidenty?

Vlastně máme tři prezidenty, ale ten, co se jmenuje Zeman, nemůže zřejmě o ničem rozhodovat. Netuší, že místo něho rozhoduje Mynář a Ovčáček, že se do "prezidentské funkce," zvolili sami.. Alespoň je v něčem Česko nejvýraznější.

6.11.2021 v 9:34 | Karma: 14,53 | Přečteno: 510x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Kohoutí hnízdo x Čapí hnízdo

Kohoutí hnízdo sídlí v Bruselu, odkud na nás kokrhají kohouti. Mají tam i slepice, ale určitě se na všechny nedostane. Jsou tam i bílí koně, vzácná rasa, která vypadá jako lidi. Pochopte konečně, proč nechají ptáci žít Čapí hnízdo

15.9.2021 v 7:26 | Karma: 12,83 | Přečteno: 491x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Dyť o těch dluzích nic nevíme

Hádka se odehrála večer na terase, kde jsme se sešli. Přijela jsem utahaná z Larissy, rozčarovaná řeckým chováním. V hlavě mi běžely otázky, zda je to lockdownovou situací nebo povinným očkováním Řeků, kterým tím berou demokracii.

14.9.2021 v 8:02 | Karma: 21,58 | Přečteno: 957x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Pan Okamura nemá mediálního poradce?

Po skoro čtyřech měsících si pouštím zprávy, kde se najednou objeví Okamura, který byl velmi krutý a nelidský k afgánským uprchlíkům. Chtěl se zalíbit? Jedná se o rasistické prohlášení? Pokud ano, tak by měl odejít z politiky.

31.8.2021 v 8:22 | Karma: 14,31 | Přečteno: 523x | Diskuse| Ostatní

Katerina Kaltsogianni

Možná to hodím Pirátům, Aneb kdo naočkuje voliče nejlépe

Na můj předchozí článek "Hodím to Babišovi...." jsem dostala okamžitou reakci mediálního mluvčího Pirátů. Napsal mi podrobný e-mail o tom, jak je strana Pirátů šikanována, že jsou to výmysly ze sociálních sítí apod. No tak uvidíme

29.8.2021 v 10:41 | Karma: 21,07 | Přečteno: 1022x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik