Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Je Trump nejmocnějším mužem světa? V současnosti asi ano - ale samozřejmě s limity. Velí nejsilnější armádě světa. Ale Rusko má rovněž arzenál schopný zničit svět. USA tedy vojensky na Rusko zaútočit nemůžou - snaží se je tedy srazit všemi ostatními prostředky. Je to jako boj dvou zápasníků, kde jeden má převahu, ale ten druhý může ve finále odpálit granát, který zabije všechny.

Americe ale roste další soupeř - Čína. Nominálně jsou USA ekonomicky stále největší, ale reálně už je Čína ekonomicky minimálně stejně silná. Žijemě v hodně nebezpečné době - USA určitě řeší dilema, zda na Čínu nezaútočit dokud je vojensky slabší.

Mě osobně se zdá, že Čína se stane novým hegemonem. Uvidíme, jak to USA zkousne - kdo ví, zda se USA nedostane do podobné pozice jako Rusko (tedy vojensky silné, ale bez síly dostat se z ekonomického klinčě). USA mají samozřejmě proti Rusku výhodu - jsou mnohem větší (počtem obyvatel více než dvojnásobně). Pokud ale USA nezmění přístup k úpadku vzdělanosti, sociálním problémům, zdravotnímu systému atd., pak je dle mého názoru čeká kruté vystřízlivění.

3 0
možnosti
Foto

R^Skvěle popsané to, co se snažím sdělit. Děkuji moc.

0 0
možnosti
JM

J67a12n 64M18a46r80e90k

31. 10. 2020 20:09

Paní Kaltsogianni, jak dlouho jste žila v USA? Jak pozoruji, všechny ty moudré odsudky USA jsou převzaty z medií, nyní po většině levičáckých. Sama píšete, že se do USA cpou migranti k vůli jejich chudobě. Máte pravdu. Proč tam ti migranti lezou, když by neměli prostředky ani na toaletní papír v nemocnici? Proč jsou USA stále snem mnohých? Proč ne třeba Rusko či Argentina? A nebo Řecko?Protože právě v USA mají možnost něčeho dosáhnout. Služebně jsem strávil dlouhé měsíce v USA. (Žiji v Kanadě na hranicích s USA). Lidé jsou tam spokojeni, pojištění si platí. Kdo ne, je na tom hůř. Ale pro ty je tu t.zv. Social welfare a mnoho jiných organizací. Mohl bych psát víc, ale vyplatí se házet hrách na zed'?

12 0
možnosti
Foto

Pane Marku, neházíte, nežila jsem tam dlouho, byla jsem tam několikrát a opravdu píšu o tom, co cítím. Pro mě jsou USA nesvobodnou zemí, která diktuje svým lidem vše, tj. od milování po jejich postoje ke všemu americkému. Je to i tím, že to není "starý stát," nemají danou kulturu, tu, co mají je pro mě nepřijatelná. Prostě sorry, ale já nechápu, jak tak velký národ se může chovat podle diktátu a pravidel, které už nemají s člověčenstvím nic moc společného. Ale fakt, vyplatí se házet hrách na zeď?

1 0
možnosti
RS

Sice jsem o nemocnych mocných nečetl, ale je to věc dávno známá. Kdo moc, kterou dostal propůjčenou, nedokáže realizovat pro obecné dobro, jen ukazuje, že je bezmocný k dobrému a mocný pouze páchat zlo. Jestli je to pouze problém Trumpa, posuďte sami. Ale podle výsledků vládců většiny zemí světa, to vypadá, že bezmocní jsou všichni.

2 0
možnosti
AT

Na vaši otázku odpovím otázkou: proč tedy Američané nezvolí člověka, který "levné" pojištění pro všechny prosadí a neudrží ho u moci tak dlouho, dokud tuto reformu nedotáhne do konce? Že by to bylo tím, že většina z nich nepovažuje tento problém za důležitý ?

P.S.: kdybyste zprávám z Ameriky věnovala větší pozornost a nebrala je jako obtěžování, znala byste odpověď sama.

6 0
možnosti
Foto

Slušně Vám odpovím, že o tom vím dost, více, nežli si myslíte. A výmluvy jakéhokoliv rázu ve vyspělém státě, ať už se jmenuje jakkoliv, jsou trapné. Ale díky za čtení.

0 0
možnosti
AT

Pokud jsem dobře četl, za nejmocnějšího muže planety označil v diskuzi Trumpa jen jeden diskutér, ostatní byli zdrženlivější. Takže jako obvykle, přehánění, patos, nepřesnosti.

1 0
možnosti

J94a37n 81Š54e82s43t88á30k

31. 10. 2020 19:27

"aby vymysleli zdravotní pojištění pro Američany, protože na to nemají vůbec čas." Pojištění je dávno vymyšleno, a že to všichni nemají, to je daň za americkou svobodu. Nikoho tam totiž nikdo nenutí, aby si pojištění platil. Stejně tak to ovšem nikdo nikomu nezakazuje.:-)

8 0
možnosti
Foto

Jane, je příliš drahé, proto jsem tam dala odkaz.

0 0
možnosti
Foto

Prezident USA je vrchním velitelem největší armády na světě. Nevím, zda početně, ale materiálním vybavením ano. A může sám vyhlásit válku. Má k dispozici červené tlačítko.

2 0
možnosti
Foto

Já vím, jeho prstík tam vloni už byl, pokud si vzpomenete.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik