Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

O politikovi Hřibovi se hodně mluví a měl by si minimálně nastudovat nějakou dějepisnou knihu o 2.světové válce - na sovětské straně padlo asi 140 000 vojáků, dnešní tisk: taky 33 000 Rumunů, východní jednotka - gen.Svoboda asi 1400 mrtvých jen na Dukle. Co ječ to za politika, když ignoruje historii?

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den. V té Rudé armádě tedy museli být opravdu kouzelníci.Jak mohli její vojáci dnes v Česku nejčastěji charakterizovaní jako zcela nedisciplinovaná sebranka věnující se především alkoholu, kradení hodinek a znásilňování žen vůbec někam dojít, neřkuli se probojovat?

Tak buď byl německý Wehrmacht doplněný oddíly SS, Hitlerjugend a domobrany v roce 1945 již tak slabý, že by ho do Berlína zahnal i útok polské kavalerie na koních anebo se tyto dnes časté charakteristiky Rudé armády jednoduše nezakládají na pravdě ale spíše na bujné fantazii autorů těchto zjevných pomluv.

Anebo ještě prozaičtěji - dnes se máme kamarádit s Němci a za nepřátele jsou nám podsouváni Rusové. A této konstrukci je potřeba přirozeně přizpůsobit i výklad historie...

11 11
možnosti
Foto

Nas mnogo. To bylo heslo Rusů. A velitelé je hnali obrazně řečeno s holýma rukama proti tankům. Zezadu je popoháněli čekisté, kteří odpadlíky prostě stříleli. A aby tohle normální člověk dokázal, tak musel nafasovat hodně vodky aby otupěl. To jsou fakta. A ty Vaše bláboly o nuceném kamarádění se s Němci si možná nechte pro své soukmenovce.

13 7
možnosti
JN

Že to redaktoři z Forum24 vidí jinak, to je tedy opravdu překvapení dne. ;-D

4 0
možnosti
Foto

A pro větší objektivitu by bylo vhodné analogicky doplnit, kolik padlo při osvobozování Plzně v přímém boji Američanů pane Flaško.

4 8
možnosti
JT

J71i53r13i 54T88i67c84h11y

7. 5. 2020 16:43

Ja souhlasim s vasimi nazory a nemam vubec v umyslu nejak protirecnit. Nicmene se zminim o jednom pripadu pro uplnost. Pri vstupu sovetske armady v dubnu 1945 do jizni Moravy objevil rudoarmejci ve sklepech hodne vina. V jednom uzemi se tolik napili, ze fronta byla, aspon docasne, ohrozena.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, asi jste se na ten pořad nedívala pozorně anebo jste naletěla manipulaci bolševiků a rusomilů Primátor neřekl že rudoarmějci zemřeli na otravu alkoholem při osvobozování Československa. On jen zopakoval historicky podložený fakt, který mimochodem prvně zveřejnil ruský historik, že v Praze na Olšanech leží vojáci, kteří nezemřeli v boji ale poté co se spili jako "mužíci" Tak to prostě je. Rovněž onen historik uvedl, že mezi mrtvými leží ti, kteří padli nikoliv během osvobozování Prahy, ale například u Opavy anebo na jižní Moravě. Ovšem hlavní věcí je, že celá ta debata není o osvobozování Československa, jak se snaží lživě podsouvat komunisté a Rusko, ale o osvobození Prahy a je nezpochybnitelný fakt, že rudá armáda tam přišla až už bylo po všem. A stejným faktem je, že ve Warszawě tito "hrdinové" čekali, až povstalce nacisté povraždí a nepřišli jím na pomoc. Přestože mohli

15 2
možnosti
MV

na TV Barrandov nekoukam, takze nemuzu komentovat

ale z historie nasi rodiny o ozralych Rusech v dobe konce valky neco vim

a verim tomu spis, nez bachorkam a "gerojach asvabaditeljach..."

7 5
možnosti
JM

Válka psychicky zničí spoustu lidí. Ztracená generace po Velké válce, Amíci po Vietnamu, i válka v Zálivu, která neměla mnoho obětí.

Mimochodem Němci zničili při ústupu vše co se dalo, kromě těch lihovarů, což byl záměr, jak zpomalit sovětský postup. Místo toho se měli raději věnovat evakuaci svých žen z Východního Pruska. Čas na to měli.

6 0
možnosti
TB

na Soukupa se zásadně nedívám a jeho pořady jsou mi šumafuk. Ono je to všechno sporné. Slovensko se od nás odtrhlo, vytvořilo samostatný stát a poslalo 2 divize na východní frontu. Mám je brát jako stát, který prohrál válku, anebo ne?

Vlasovce si vytvořil Sovětský svaz sám. Pokud štáb prohlásil,, že zajatci jsou vlastizrádci, a pokud se vrátí , mají být zastřelení. tak co měli tito lidé dělat, vstoupili do této armády. Takový Vlasov byl hrdina Sovětského svazu, a ten metál dostal od samotného Stalina zajali ho Němci když se pokoušel prorazit obležení Leningradu na příkaz Stalina a ihned Moskva prohlásila, že je vlastizrádce.

V jednotkách byl kdekdo, a je taky pravdou, že Vlasov ty jednotky SS nechtěl začlenit k sobě

Pomník taky žádný nebude, je tam jen nějaka pamětní deska, Při obraně Prahy padli i ty Vlasovci, bylo jich 300, což je také dost, padlých bylo dost, takže všichni by měli něco mít co položili životy za obranu našeho hlavního města. vyberte si z toho co chcete. je pravdou, že někteří se mnou nebudou souhlasit, ale takový je už život, s tím prostě počítám

11 2
možnosti
JH

Naprosta vetsina zajatcu svoji zemi nezradila ( ne rezim, ale zemi, protože Reichu šlo o podobu Ruska, ne o osvobození od stalinismu).

Zajatci byli po návratu prověřování a diskriminováni, část z nich skončila v gulagu, ale v žádném případě nebyli masové popravovani.

A kdy měla verchuska prohlásit, že zajatci budou zastreleni?

1 0
možnosti
PD

P83e25t54r 51D28u79s

7. 5. 2020 14:08

Můžete napsat, kdy ROA odsoudili v Norimberském procesu?

2 0
možnosti
Foto

Rozhodně bych doporučovala psychotesty pro všechny politiky, protože po tom včerejším extenpore Novotného jde o to, abychom si byli jisti, že volíme alespoň duševně normální lidi, když už nejsou politici dávno tím, čím by měli být.

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751014

A co vy madam, jak jste na tom vy? Možná by psychotesty měli dělat nejen politici, ale všichni ti, kdo se veřejně k něčemu vyjadřují. Aby třeba nevytvářeli paniku, nevyvolávali strach a hysterii, a podobně.

2 7
možnosti
PH

prozradíte mně jak jste dopadl v psychotestech Vy?

8 1
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik