Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řeků le mi upřímně líto a dobře chápu, že to, co nám o nich vyprávěli - jak jen sedí pod slunečníkem a pijí ouzo - je nesmysl.

Byly to ty dvě strany - středově levicová a středově pravicová - které se v rytmu volebního kyvadla střídaly u moci a které dokázaly zadlužit Řecko tak ohromným způsobem. Ne Syriza - ta už to v takovém stavu dostala k vyřešení.

Problémy byly nejen na výdajové straně rozpočtu - ohromné výdaje na zbrojení (po přepočtu na počet obyvatel dokonce větší než v USA a to už je co říct), stát jako zaměstnavatel poslední instance a vysoké důchody (aby ne, když řada Řeků pracuje v zemědělství a turistice, kde se sice uživí, ale na placení důchodového pojištění už nezbývá a tak jim přispívají ti členové rodiny, kteří důchod a státní zaměstnání měli).

Ale i na příjmové - daňová imunita bohatých a velkých firem, osvobození od daní církve, daňové úniky do daňových rájů.

A poté, co paní kancléřka řekla 3x Nein, je to neřešitelné.

Jak ostatně skvěle popsal Janis Varufakis ve své knize Globální Minotaurus.

1 0
možnosti

Možná je nenávist nezdravá a pracná.

Pokud řeknu: "Pane vrchní, ten guláš si nedám."

Projevil jsem tím nenávist ke guláši? Řekl bych že ne.

Pokud řeknu: "Děkuji, ale nelegální imigranty nechci."

To přece není nenávist, ale - u vědomí toho, co zažívá Francie, Německo i skandinávské státy - klidné a rozumné stanovisko bez náznaku nenávisti.

Nikdo přece nemá morální povinnost spáchat sebevraždu.

Srovnáváte, bohužel, nesrovnatelné: nelegální emigranti, Češi a Slováci po roce 1968 neemigrovali proto, aby budovali okresní výbory KSČ, hlásali marxismus-leninismus a aby to prosazovali s pomocí teroristických akcí. Ale proto, aby se co nejlépe integrovali do západní společnosti, což se jim většinou dařilo.

6 0
možnosti
Foto

Antoníne, díky za Vaše příspěvky, souhlasím s nimi.

0 0
možnosti

Pravda je taková, že většina (v procentech) Romů je těch nepř...... jenže bohužel většina lidí je dává všechny do jednoho pytle.

0 0
možnosti

A navíc bílí zneužívají tmavší pleti pro svůj byzmys! A když se bez práce budete mít lépe než pracující, proč byste pracoval? :-)

0 0
možnosti

..N. je pro mě příliš silná emoce a pokud se s ní setkám, je třeba desinfekce. Pani Jandová je jedna z jejich úspěšných šiřitelek ve zdejší komunitě a nejsmutnější je, že má v záhlaví hezké Havlovo heslo: ,, Pravda a láska zvítězí", do nynější doby jsem tuto kombinaci s její tvorbou a jejími diskusními reakcemi nepochopil, vím uznávám, moje chyba;-D;-D;-D

2 2
možnosti

Chceš s někým snídat, obědvat i večeřet? Měj ho v nenávisti! ;-)

Nenávist je dlouhodobá negativní emoce. Řekl bych, že většina kritických příspěvků v diskuzích u Vašich článků tyto parametry nemá, z emocí může jíst spíš o hněv, znechucení apod.

Podle mne má hlavní odpovědnost za vstup Řecka do eurozóny tehdejší řecká vláda, která zfalšovala statistiky kritérií. Bohužel bylo politické zadání euro pro všechny, a kritické hlasy ekonomických odborníků se přehlížely a utajovaly. Kontrolní orgány byly v pozici mrtvého brouka právě kvůli politickému zadání.

1 0
možnosti

...o těch zfalšovaných statistikách kritérií pro přijetí se přestalo mluvit.

0 0
možnosti

Nenávist je nezdravá a je velmi pracná

---------------------------------------------------------------

Dobře napsané! Ale nejvice mě pobavilo, když pod článkem

"Nenávist je nezdravá a je velmi pracná" dá Bohumil Šimek tři palce nahoru..

.

Děkuji za článek.

Karma.

:-)

2 1
možnosti

R^R^R^

Chápu Vaše rozhořčení! Propadli jsme se do dost podivné postkomunistické společnosti, která je přímo ďábelsky vedená. Začalo to pohrdnutím morálkou, pohrdnutím pravdou, pohrdnutím úctou k druhému člověku, vysmívání se pravdě a lásce, relativizací svobody a spravedlnosti. Propadáme se do nejrůznějších hříchů, na kterých budovala svoje imperium komunistická strana svým burcováním k závisti a nenávisti úspěšných lidí. A dnes jsme stále nacucáni tím podivným bezpracným komunismem a závislostí na státu a dávání přednosti výmyslům levičáků před svobodnými, přirozenými vztahy. To víme! Ale co s tím?

:-)

2 0
možnosti
Foto

milá autorko,

vaším největším problémem je, že každý nesouhlas pod vaším blogem okamžitě považujete za urážku a podle toho reagujete.

Diskuze pod vaším minulým blogem je oho dokonalou ukázkou.

7 1
možnosti
Foto

P.S.

A nejsem to já, která píše o české závisti a nenávisti, samotní Češi o tom hodně mluví,mnozí i píší.

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=742948

..... A o čem tedy je váš blog???

2 1
možnosti

S pojmem nenávist nepracuji. To vyžaduje energii - ta k ničemu nevede, nic nevyprodukuje, pouze vlastní žaludeční vřed ! Pokud nějakou energii vydávat, pak k něčemu smysluplnému. Pak píši o poznání své kdysi ZDŠ a 50% spolužáků z Řecka, (Krnov). Mentalita jiná, každopádně pak zajímavé vyhodnocovat následné "Třídní srazy". Jejich prvotní - obrovská spokojenost = My jsme v EU, mega výhody všeho !

Neuvěřitelná přezaměstnanost - Odbory mluví do všeho - Nejlépe mít nejméně 3 zaměstnání i řidič dostane % prémií za to, že vůbec do práce přišel ! K tomu pohádkové důchody. Tamní systém zcela sofistikovaně zneužívaný - Pobrat dotace na stavbu RD, cíleně jej nedokončit, pak se neplatí daně. Daně je vůbec dobré neplatit ! Zcela zvrácená morálka společenského ohledu - Policie vyvádí z Taverny podvodného majitele - Hosté jej brání ... ! To je náš člověk ...

Nelze nevidět, že jakási prapodivná levicovatost je v Řecích vklíněna. Země jako kolébka civilizace s úžasnými tradicemi a památkami ! Země, jako opakovaně krachující. Zřejmě nějaký Národní sport ? - Za posledních 200 let - 5x Bankrot, histo rekord - Rok 377 před letopočtem - Půjčka z chámu Delfy- první krach ! Samozřejmě, že v novodobosti pak jde o politické téma - Viníkem je zlá EU, banky. Pak se dá i hrát o dluh Německa z doby 2 světové války atd. Dobré, kdy smějící se spolužáci byli v Řecku a na následném střetu už zase pobývali v ČR ! Všechno je podvod - Frau Merkel je novodobý zločinec, ap. ... :-)

1 0
možnosti

P65e75t97r 49D77r70a38p71a55l

21. 1. 2020 10:10

teď jsem málem spadl doma z otomanu, když v tv byla reportáž o nějaké protestujcí pařížské filharmonii, protože stát jim chce sebrat výhodu jít do důchodu v 42(slovy čtyřicetdva) letech.

1 0
možnosti

Přitom o Řecku a celé jeho problematice nemáte pořádný přehled, nemám ho ani já, nemá

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=742948

A přesto máte dojem, že všechno víte nejlíp, že?

A co se týče drzosti a nenávisti, v ní byste mohla s ostatními soupeřit a vyšla byste jako vítěz.

Škoda času číst takové bláboly, které píšete jen proto, jak pourážet Čechy, všechno, co je české. Máte to smutný život, vidět a vnímat všechno jen negativně. Btw. Vy rozhodně nemáte právo diskutujícím určovat, co mají psát a jak. Nejsou Vaše děti, abyste je peskovala.Rv

9 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS