Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

To je tak, když chce jedinec aby po něm zůstala hora odpadu a nechápe, že opatření platit tašku když nemám svou je proto aby nebyla zaplavená planeta víc než je nezbytně nutné a né aby se obohati obchodník páč náklady na případnou další účtenku a čas jsou větší než tašky rozdávat.

Čurbes co se často vidí v Řecku za plotem jen tak nikde nenajdete, ale úsměv když se podaří obrat stát nebo cizince je k nezaplacení;-)

3 0
možnosti
BH

Zahrají divadlo polišům a pak se diví, že se nikdo jiný nesměje;-D

0 0
možnosti
JB

J42i84r80i 66B80o68r

2. 12. 2019 12:30

Nebyl náhodou mistr Hanus oslepen až orloj dokončil? Tak mě to alespoň učili ve škole. To ale bylo v padesátých letech, tak kdo ví.:-)

2 0
možnosti
MK

Prostě smůla. Poprvé jedou do Čech a nevšimnou si ničeho jiného, než že se Češi neusmívají. Pak mají problém s poděkováním, další problém se strčením a policisti nic, pak s jídlem v restauraci/ nejspíš nevědí, jak se pokládá příbor. A to všechno za jeden den, ani nechci domýšlet, co bude, jestli tu zůstanou týden nebo dva? Nebude jim chutnat trdelník nebo párek v rohlíku? Hrozné zážitky, na které budou vzpomínat do smrti, tak lze doufat, že holky brzy odjedou a už se vracet nebudou;-D

5 0
možnosti
JZ

Neodpovědět na poděkování nebo dokonce do někoho strčit na ulici, to je hulvátství, o tom žádná, v tom si kamarádky právem stěžují. Že jim bral číšník talíř je trochu nejasné, protože podle české etikety záleží na poloze příboru na talíři, tak jestli nebylo nějaké nedorozumění v tomto smyslu.

Ale rád bych se ještě jednou zeptal - už jsem se na to ptal u jiného Vašeho článku, ale bez odpovědi - co se myslí tím českým neusmíváním. Tento postřeh o českém lidu občas někde čtu, ale dodnes si neumím představit, co se tím konkrétně myslí. Znamená to, že v Řecku lidi co jdou po chodníku, třeba sami, se neustále usmívají jako třeba já, když mi někdo pošle vtipný obrázek a prohlížím si ho někde v telefonu? Jakože mají neustále koutky trochu povytažené nahoru? Nebo opravdu nevím. Procestoval jsem už dost zemí, ale opravdu jsem si nevšiml, ať už v Řecku, Itálii, Francii, Norsku či Kazachstánu, že by se lidé na ulici jen tak neustále usmívali. Mi osobně přijde normální, když jsem šel před chvíli z domu na tramvaj a do práce, se po cestě nijak neusmívat, prostě nechat všechny lícní svaly uvolněné a držet krok. Jinde se v této situaci lidé smějí? Uznávám, že se možná lidi více smějí při komunikaci se zákazníky, jako třeba v supermarketech v Rakousku, budiž. Ale je nějaký důvod se permanentně smát?

7 0
možnosti
Foto

Pane Jane, ano, Řekové se usmívají, pokud se znají, pokud jste v restauraci, v obchodě, tak jsou prostě samý úsměv. Nehrají to, mají rádi setkání. Je to taková nahozená mantra, usmívají se a děkují a jsou prostě jiní. Slunce, moře, víra? Asi všechno dohromady. Nejsem jediná, která kritizuje českou zašmušilost, neochotu a dost špatné chování ke starým lidem. Vadí mi to, ale protože mám to řecké jméno, tak bych asi neměla kritizovat, jenomže jsem občanem ČR, tak jako Vy. Díky za čtení a přeji příjemný den.:-)

0 0
možnosti
MK

Ráno jsem si natáhla tepláky, noční košili jsem zastrčila a vzala jsem si budnu

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737582

Nevíte někdo, co je to ta budna?;-D

1 0
možnosti
ND

Ještě než dnes z tohoto prostředí úplně vysublimuju, jste skutečně výkladní skříň tohoto blogu Idnes.

1 0
možnosti
Foto

Ano, to jsem, chválabohu, na rozdíl od Vás.

0 1
možnosti
LC

Já, když se jednou za uherský rok dostanu do Prahy, tak jsem z toho na větvi taky.

1 0
možnosti
Foto

Znám jednu superzpěvačku Marinu, která má řecký původ po otci. Poslední písnička co mne zaujala je tato MARINA - To Be Human.

1 0
možnosti
MB

Neutrálně - To neusmívání, jsem zaznamenal, již z pradob socialismu. Možno si nahodit jakékoliv dobové fotky ze zasedání - Soudruzi se tvářili vážně, jako by za řečnickým pultíkem štěpili atomové jádro ! Po r. 1989 úsměvy byly - historka :

Dodnes, v rámu, vlastním cennou relikvii - Dědkův papírový pytlík na zboží. Zákazník cokoliv koupil a následně šel městečkem - B. Buček - Dům Suken. Klasika, již zakalkulované reklamy do finální ceny - U pultu samozřejmě "Zadarmo" ...

Jsem s otcem u kasy. Prodavačka říká, zda chce tedy tašku - Samozřejmě ano. Dobře, dejte mi 3 Kč ! A už to vypuklo ! Rodič pravil, dobře, dejte mi ty 3 Kč a já tu tašku převezmu ! Ale copak - naopak, vy je vydejte ! Paní co po mne chcete ? Udělal jsem nákup, máte obrat s marží. Na té tašce máte reklamu obchodu a já vám říkám, že se tedy za 3 Kč nechám najmout. Budu s touto chodit a dělat vám reklamu ! (Doby těsně po revoluci), rodič frontou pochopitelně vyhlášen za blba, neb zdržuje ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Miroslave, opět mám úsměv a díky.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik