Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pochopil někdo, proč do toho Mlsna plete otcovství?

"Zároveň je tento věk je také hranicí pro možnost popření otcovství.

Je to diskuzní hranice. Domníváme se, že v tomto věku by už dítě mělo mít jasno, kdo jsou jeho rodiče, a ne aby se to zjišťovalo třeba v osmnácti,“ řekl pro deník Mlsna.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hamacek-chysta-povinny-obcansky-prukaz-pro-deti-uz-od-sesti-let.A191029_121724_domaci_lre

1 0
možnosti
Foto

No ano, pochopila jsem to, ale právě pro tu složitost a zatížení dětí nemusí vymýšlet občanky. Myslím. Díky za čtení.

1 0
možnosti

I66v97a49n93a 31L34a13n37c54e

30. 10. 2019 11:35

Také si myslím, že to je blbost. 8-o

1 0
možnosti

P48a24v27e20l 18J57á76š57e82k

30. 10. 2019 10:29

Slabé. Já bych to zrovna čipoval a ulice měst vybavil mýtnými bránami. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Dokud nebudou na našich občanských průkazech otisky aspoň tří prstů a zakódované detaily zornic očí držitele, tak jsou stejně tyto všechny průkazy, na kterých jsou fotografie (stejně na ŘP černobílé a navíc malého formátu) - opravdu k ničemu. ;-( Takhle si může přijít pro dávky matka klidně cizích dětí a nebo naopak svoje děti (pro nedokonalou identifikaci) půjčit na získání nároku na dávky někomu jinému. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Nosit u sebe v kapse občanský průkaz (navíc se vzorem podpisu držitele) je v policejním státě nesmysl podobný, jako mít na čelním skle svého automobilu nalepenou dálniční známku. Je to jen kvůli tomu aby "inkousti" měli co dělat. ;-O[>-]

2 0
možnosti

Dětská občanka se může hodit při cestách po schengenském prostoru. Taky se zabrání dohadům, jestli dítě má, nebo nemá nárok na slevu jízdného v hromadné dopravě. Není žádný důvod, aby malé dítě mělo OP pořád u sebe, stačí, když ho předloží rodič při cestování. Starší děti už si s tím poradí samy. V TV včera ukazovali matku, která si vyřídila OP pro své tříměsíční dítě a vcelku si to pochvalovala. Asi tak.:-)

5 0
možnosti

Přesně tak. Kdyby to byl nesmysl, neměly by desetitisíce dětí svůj OP už dnes. Nejde jen o cestování po schengenském prostoru, i když právě k tomu je asi dětský OP využíván nejvíc. Např. my jezdíme často lyžovat do Rakouska, jednou jedou děti s rodiči, podruhé s prarodiči... a nemusíme řešit, kdo má děti zapsané ve svém pasu.

A situací, kdy dítě musí prokázat totožnost je víc, např. u zápisu do 1. třídy, při vyřizování průkazky MHD, kdy je nutné předložit rodný list. Informace v OP by měly stačit; nevím, proč by třeba zaměstnanec dopravní společnosti musel ausgerechnet vědět, jak se za svobodna jmenovala babička žadatele o průkazku...

5 0
možnosti

Proč by u sebe mělo mít dítě občanku? Ani vy ji u sebe mít nemusíte.

4 0
možnosti

Mě toto nepříjde jako špatný nápad. Možná bych to změnil ještě tak, že dítě dostane občanku od narození (bez fotky) od cca 10 let s fotkou.

Alespoň se nikde nebude muset tahat rodný list. Současně když jsme v Schengenu tak je to nutné pro vycestování.

3 0
možnosti

Pokrok se zastavit nedá - Zejména pokud se opět buduje, aby bylo lépe. OP pro dítě od 6 let je pozdě ! Lépe by bylo, aby těhotná matka byla povinna nosit jeho podobiznu - Od okamžiku jeho vyobrazení na Ultrazvuku ! Pak, po narození IHNED, ten Průkaz. Samozřejmě, po roce foto měnit - Kolek k žádosti, jako samozřejmost. POZOR ! Jednu kolonku nevyplňovat - Pohlaví . To si dítě pak určí samo ! ... :-)

4 0
možnosti

Dítě mladší 15 let - poplatek 50,- Kč.

1 0
možnosti

P54e96t84r 35T85o50m29e17k

30. 10. 2019 9:32

To může vymyslet jen nesvéprávný idiot.

1 1
možnosti
Foto

Myslím, že je to dost nedobrý nápad (tedy myslím, si něco mnohem horšího, ale porušilo by to pravidla kultivované diskuze) a myslím, že neprojde.Jinak ta snaha o načipování a absolutní kontrolu nad našimi životy je čím dál tím úpornější a odpornější.

2 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik