Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I37v59a80n79a 98L61a74n85c92e

10. 10. 2019 13:25

R^R^R^ Pořad jsem sice neviděla, ale také si myslím, že utéct určitě nelze, když je někdo starý a nemocný. Spatně se utíká i tomu, kdo je zdravý a mladý.. Hlavně ta rána v srdci, kterou děti dokáží zasadit, ono se týrání nejčastěji týká asi těch, co udělali pro svoje děti první poslední. Těch, kteří postavili děti ve svém životě na první místo....

0 0
možnosti

P67e50t15r 52B81u59r47i38a96n

9. 10. 2019 19:25

Paní Kateřino, spousta prázdných tvrzení, nepodložených závěrů a obecných klišé. Ale protože je článek srdíčkově citový, lidé s vámi souhlasí a nikdo u toho nechce být za zlouna. Tak já budu:

-Víme velmi dobře, že díra v zákoně se týká i týrání žen, dětí, nyní tedy i seniorů. Policie si neví rady, hlavně když je tyran sám policajt, pak to má a měl jeho otec marný. Co všechno se musí stát, aby se týráním kohokoliv změnily zákony tak, aby lidé nebyli biti svými dětmi, aby děti nebyly znásilňováni svými rodiči, aby ženy nebyly ohroženy na životě od svých agresivních partnerů....o jaké díře v zákoně to mluvíte? žádná tam není! A i kdyby tam bylo napsáno cokoliv, nikdy to nezastaví týrání nezastaví, to fakt ne!

-Týrání ženy - někdy i muže - je většinou naprosto nechápáno okolím, protože každý radí týranému, ať odejde, ať uteče. Jednak týraná osoba nemá většinou kam utéct,...v drtivé většině týraná osoba má kam jít. Jde bydlet tam, kam chodí i netýraná většina.

-ale k útěku by ji měly dopomoci zákony tak, aby žila důstojně, aby se nemusela schovávat, aby byl vývoj dětí v normálním prostředí...takže něco jako? jsem týraná, takže mi naval byt a neptej se. Ovšem valná část týrání je buď nafouknutá, nebo rovnou vymyšlená a to je ten problém.

-Senioři nechtějí opouštět svoje domovy, které si vesměs postavili sami na dožití....v tom případě je neměli darovat. Tohle tvrzení si odporuje.

-což není vůbec ideální situace a senioři do DD, byť vlastní dům, byt či zahradu...tady si zase odporujete. Pokud senior vlastní nemovitost, potom je jeho v DD zneužitím. Tam patří důchodci, kteří skutečně nemají kam hlavu složit.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi, hnusné, odporné a nelidské.

Problém u většiny seniorů není asi ani tak v tom, rozhodnout se odejít, spíš je to v tom, že nemají kam jít.

2 0
možnosti

Díky za info. Říkal jsem si, kdo se na tohle může dív at - a vida, někdo se vždycky najde. Autorka se ptá, co s týráním lidí...No milá paní, vyhubit lidi a bude pokoj. Jsme totiž v podstatě zvířata. Nebo je rekonstruovat na anděly.

0 0
možnosti

Díky za článek.

Karma.

R^

1 0
možnosti

Možno by bolo dobré, keby štát nevyžadoval drakonicke dedičské dane. Práve v snahe vyhnúť sa ich plateniu rodičia často darujú nemovitost ešte za života. A vzniká podklad pre týranie a vyháňanie vlastných rodičov.

5 1
možnosti

dědická daň není

3 0
možnosti
Foto

J27a28n 68Š72i14k

9. 10. 2019 10:45

Souhlasím, že týrání seniorů je odporné a hnusné. Souhlasím taky s tím pánem. Dětem by se opravdu nemělo dávat zadarmo nic. Je velký rozdíl mezi tím, když za námi přijdou a o něco požádají a dáme jim to a mezi tím, když jim horem dolem cpeme věci, které by si měli naučit získat sami. To se týká i bydlení. Jinak obecně se seniorům věnuje mizerná pozornost a je to smutné. I proto děkuji za článek a přeji hezký den paní Kataríno

4 0
možnosti
Foto

Milý Jane, to, že se seniorům nevěnuje pozornost je velmi smutné, protože i když jejich označení "senior," někdy vede k úvaze - starý a nepotřebný, víme, že mnohdy je to opak. Většina z nich byla slušná, většina pracovala celý život, většina nebere ani důstojné důchody, takže by se seniorům měla věnovat velká pozornost, jsou to právě oni, kteří chodí volit, kteří sledují dění v ČR atd. Děkuji za čtení. Také přeji hezký den.

3 0
možnosti

No týrání a týrání. Největší tyran byl můj otec. Zakazoval mi dlouhé vlasy a zneužíval mne dokonce ! Jako levnou, dětskou pracovní sílu - Musel jsem sbírat rybíz! Sice cosi mlel o vitaminech, aby z toho měl víno ! ...

Když jsem mu, jako řádný syn rozbil auto, v teroru pokračoval! Na fakturu opravy sepsal Dlužní úpis a ten jsem mu musel splácet! Doba pokročila a já stavěl chalupu. Otec mi dal jakési prachy. Pravil, to máš z toho zaplaceného vozu! Mohl bych pokračovat dále týráním, např. abych studoval a nebulmoval, (jeho pojem). Učinil jsem závěr :

Není špatných dětí - pouze špatných rodičů. Dítě, je jako banka. Co se to této výchovně vloží - vrátí se i s úroky! Když zesnul, neváhal jsem. K chalupě přistavěl samostatný Výměnek pro matku! Odžila v něm krásných 10 let. Otec mne měl týrat ještě více ... ! :-)

16 0
možnosti

Mám k tomu velmi nekorektní poznámku - ti týraní rodiče svoje děti vychovávali, takže na jejich chování mají svůj podíl. Jinak bych dodal že třeba v Norsku rodiče prostě dětem svůj majetek - farmu, rybárnu atd.. - nedají ale prodají na splátky a tím pádem mají zajištěný příjem v důchodovém věku.

5 0
možnosti
Foto

Pane Martine, to je dobré řešení, co dobré? Skvělé. Díky za příspěvek.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS