Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Absolutne nemohu souhlasit s tim, ze ta kavarna -jmeno jsem zapomnel- ja nejlepsi na svete.Neni ani close to Starbusks, kde krome toho, ze je zde spousta druhu kavy, I ta "obycejna" je opravdu skvela. Jiste , jak rikal pan Werich- prostredi je dulezity cinitel. A ja se v tom mem Starbucku nemohu citit lepe. Nejenom skvela obsluha, pratelske chovani jdouci az za hranu byznisu, dokonce mam I ten fejvr, ze platim plnou cenu $2.11 /mala kava/ pouze pri prvni navsteve, pri mem druhem a tretim zastaveni jen0.54 centu. Paroubek by rekl - kdo z vas to ma. Tolik k te nejlepsi kave na svete ze Starbucks. A ted neco k diskuterum. Nechapu, proc by pani Katerina nemohla napsat co citi, vzdyt ona je svym zpusobem lepsi Ceska, nez rada tech co ji spila. A pokud jde I o nektere drivejsi kritiky, rad bych upozornil, ze Blog ma vuci napriklad knize tu nevyhodu, ze ho chapem prilis osobne. Nektere veci, ktere Katerina pise, vadi kritikum, ze se vytahuje. Neni to Pravda. Kdyby to stejne cetl v knize, bude to napinave, strhne ho to. Na blogu nevidite pribeh, ktery predklada, ale ji osobne. A ona je uprimna, nekdy se snazi zakryt ze citliva, ale kdo nevidi jeji uprimnost a snahu,/a ted trochu vybocim ze slusnosti ja/ je ...jak Suchy zpiva,..cisar pan. Ja moc na diskuzi nereaguji, jen obcas z toho prosteho duvodu, ze reknu svoje, ale nemam ani ten nejmensi zajem presvedcovat oponenta, ze mam pravdu. treba nemam. Jen rikam svuj nazor. Jinak prominte hacky, na tomto kompjutru potrebuji k nastaveni heslo, coz nemam. Uzavrel bych jen tim, ze neni nic ubozejsiho, nez plest sem ruzne osobni veci, ktere se daji vykladat ruzne, podle toho kdo je rika. A jeste nakonec, jsem z Brna, kde jsme meli velmi silnou reckou komunitu a rad bych napsal clanek...ale to neslibuji, nic nestiham. Vstavam uz ve 4, pak krmim zdivocele kocky, jdu plavat, pak do STARBUCKS no a potom za detmi do prace znova Starbucks, znova dovezeme ze skoly deti, a pak jeste jednou Starbucks s nejakou knizkou.

1 0
možnosti
Foto

Pane Ladislave, souhlasím s Vaším výběrem kavárny, ale tady ve Velice je ta Mikel, tak proto. A moc děkuji za analýzu toho, co je a jak působí článek, pokud je vytržený z kontextu. Vážím si toho, že jste si s tímto dal takovou práci.

Přeji Vám krásný zbytek léta a zdravím z GR.:-)R^

0 0
možnosti
Foto

Katko, to jsi napsala moc pěkný blog! Četla jsem ho s nadšením. Jsem moc ráda, že i u nás znám příjemná místa, kde obsluhují sympaťáci s úsměvem na tváři a potvrzuji, že je to pro obě strany veskrze milé. Úsměv a vlídnost jsou zadarmo a měly by se rozdávat plnými hrstmi.R^

1 0
možnosti
Foto

Milá Zdeničko, přesně vím, co Tvoje věta obsahuje a já Ti za ní děkuji. A přesně jsem narazila pouze na to, co je pod touto naší diskuzí, ale všímat si toho nemusím.R^

1 0
možnosti
Foto

8-o... a to se budete vracet, do toho hnusnýho Česka???

2 1
možnosti
VM

Mně se sem občas tak nechce zpátky, zdejší způsoby jsou občas dost nechutné. Kdyby šlo tak jednoduše spálit mosty, neváhal bych.

1 0
možnosti
MK

Nechci dnes nic psát proti českému chování v obchodech nebo v kavárnách, protože si ten pocit toho, že tu prožívám takovou slušnost a vstřícnost nechci zkazit.

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=723054

Tak tohle je už paranoia. Přitom stačí málo - zůstat tam, kde je to lepší a nejlepší. Já bych se do země, kde je život tak úděsný, nevracela. Zvlášť, když to není moje rodná země.Rv

7 1
možnosti
Foto

Vy se zblázníte spíš z toho vašeho úúúúúžasného Řecka. :-/

1 1
možnosti
Foto

A vám už nic nepomůže. Ani ta lekce o "falešné slušnosti", kterou vám Katerina v blogu udělila. Jako by ji psala přímo pro vás. Není uměním se chovat neslušně, uměním je se chovat.

Bohužel, my slušní to vám neslušným musíme občas připomenout.

Ta se to učte, jako důchodkyně na to máte času dost.

2 2
možnosti
Foto

Mohu potvrdit. Bavili mne, když mne hlídali, abych jim něco nečórnul. Netušili, že bych to nikdy neudělal. Ale po několika dnech jsme se posunkovou řečí už zdravili. Byli fajn.

.

Tak trochu zázrak, kdyby to bylo u nás. Tady jsou jenom podobní hnusní cenzoři, kteří nezkousnou jediné slovo, které považují za nepřátelské, byť je to jen jejich vlhký sen.

Ale, jen procházím, už nikdy více,

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik