Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Znal jsem několik podobných případů. Ve dvou případech žena odešla k rodičům. Brzy děti začaly vzpomínat na otce a chtěly k němu, manžel sliboval polepšení, tak se vrátila. A po několika měsících manžel na svůj slib zapomněl a bylo to ve starých kolejích. Jedna odešla dokonce dvakrát a dvakrát se vrátila.

Znám i dva případy týraného muže. Nikoliv fyzicky týraného, ale psychicky. Žena byla hysterická a měla mimořádně ostrý jazyk. A velmi slušný muž v obou případech trpěl. Jeden případ skončil rozvodem druhý tragédií, hodný muž ženu při jejím hysterickém výstupu zabil.

Všechny případy měli jedno společně: Před vstupem do manželství ten postižený o partnerovu sklonu k alkoholu či k hysteričnosti věděl před svatbou. Kamarádi ho upozorňovali. Ve všech případech se postižený partner bál rozchodu před svatbou. Navrhuji zařadit do předmanželské výchovy lekci: jak zavčasu rozeznat sklony k alkoholu a hysteričnosti.

1 0
možnosti
PS

Ono někdy je nejlepší obrana útok, ale pro něj musí mít žena po ruce příbuzné nebo alespoň dobré přátele. Slovní útok - muž se otáčí či mluví o kráskách v okolí...žena kontruje obdivem ke svalovci v jejich ulici. Fyzické napadání...pokud žena není cvičena v sebeobraně (pokud ano, má vyhráno), je několik možností při prvním střetu - razantním slovním projevem doprovozeným hlukem rozbíjených talířů apod. dát najevo postoj, který odradí. V právu vzdělanější ženy s klidem Angličana mohou citovat výše trestu za omezování osobní svobody, za újmu na zdraví a další formulace z trestního zákoníku. Vím, dobře se to radí, ale jak si kdo ustele, tak si i lehne. Pro věřící platí:

Nepotká vás zkouška nad lidské síly, Bůh nedopustí, abyste byli podrobeni zkoušce, kterou byste nemohli vydržet, nýbrž se zkouškou vám připraví i východisko a dá vám sílu, abyste mohli obstát.

Z listu sv. Pavla Korintským, 10:13

Extrém - četl jsem příběh hluboce věřící ženy, která od svého muže snášela celý život ústrky, pil a chlubil se jí nevěrou. Měla několik dětí a když se později její dcera jí ptala, proč od jejich otce neodešla, odpověděla: "J.Kristus za nás trpěl a moje utrpení nebylo nic proti jeho bolestem".

1 0
možnosti
HT

Je to dost citlivé téma poradny pro tyto případy jsou,ale málo lidí toho využije,prostě se stydí.Jak bych jsdnala já? Kopanec do zadku a mazej a věř mi,že to zafungovalo,radši suchý chleba s dítětem než namazaný máslem s fackou.A svatba? Než se vdát pro dobrou pověst na maloměstě,kde to pořád ještě funguje tak bez svatby a se šťastnou rodinu i když nepotvrzenou papírem.R^

1 0
možnosti
Foto

Helouši, je tady Rosa, moc pomoci týraným osobám, bohužel, neexistuje. Užívej si klidu v sobotu, hrozné počasí.

0 0
možnosti
Foto

Ten případ vraždy dcery v přímém přenosu si pamatuji. Tehdy jsem si říkala že tohle nejde se zdravým rozumem přežít.

Nicméně k těm zákonům - ony už i nějaké jsou, ovšem všechno záleží na lidech...můj bývalý manžel fyzicky napadal svoji matku takovým způsobem že měla např. podlitiny v obličeji, shodil ji ze schodů....

Jsem s ní i švagrovou v dlouhodobém kontaktu, bez ohledu na onoho muže který bydlí na chalupě která jí patří a do které nás ona často zve.

Nejedná se o žádnou sociálně slabou vrstvu, všichni jsou vysokoškoláci, tchyně vědecká pracovnice, tchán profesor (již zemřel, po jeho smrti situace léta eskaluje).

Po posledním zážitku odmítla moje dcera na chalupu jezdit a tchyně se rozhodla konečně situaci dotáhnout do konce.

Nicméně i pracovnice Probační a mediační služby (stejně jako občas přivolaní policisté) se tchyně obviňujícím tónem ptali proč do vlastní milované chalupy v krásném prostředí jezdí když ji tam její (nájemník) syn napadá.....

To je potom těžké....

Situaci jsem teď na pár měsíců vyřešila já tím že mou zásluhou tam bývalý manžel alespoň půl roku nebude (nikdy mi neplatil poměrně směšné výživné a tak jsem to teď taky dotáhla do konce)....Ovšem jak to bude dál nikdo z nás neví a přiznám se že na ty lidi co oběti ještě dorazí mám velkou pifku.

1 0
možnosti
Foto

Paní Hanko, mluvíte mi z duše. Jste dobrá, že jste to dotáhla do konce. Klobouk dolů. Přeji hezkou sobotu.R^

0 0
možnosti
Foto

Vy chcete uvést do života další diskusi, a pak v té diskusi mažete. Není to nějaké divné?

0 0
možnosti
Foto

Nevidím zde jediný autorem smazaný příspěvek....

?

1 0
možnosti
MS

Sklony k despotismu a násilí se dají rozpoznat už na začátku vztahu. Hodně žen ale naivně doufá, že rodinný život jejich partnera nějak změní. Opak však bývá pravdou, zpravidla je to ještě horší. Myslím si, že povaha se změnit nedá, proto je rozumnější vycouvat z takového vztahu co nejdříve, nejlépe dokud ještě nejsou děti.

2 0
možnosti
Foto

J84a41n 73Š59i17k

4. 5. 2019 12:28

Znám jednu ženu, která z takového vztahu odešla. Každý den nosila černé brýle kvůli modřinám na obličeji. Zvedla se a šla. Se dvěma dětmi, bez finančních prostředků. Obdivuji ji dodnes. Udělala to nejlepší pro sebe i pro děti.

4 0
možnosti
Foto

Pane Jane, tak to je od té paní velmi slušný a chvályhodný výkon, že ji pozdravuji a držím pěsti. Krásnou sobotu Vám přeji.

0 0
možnosti
MB

Hlásím se jako týrané dítě v socialismu! Otec Tyran, mne vykořisťoval jako levnou pracovní sílu - Sběr rybízu! Sice něco mluvil o vitaminech, nakonec zo bublalo v demijonech! Byl jsem i fyzicky mlácen - klepačem, čímkoliv! Nechápu, co rodiče popudilo, když jsme sousedovi ohnuli na autě stěrače, a namazali přední sklo marmeládou! Matka, na Poliklinice měla přehled! Stáhli mne ze školy - dr. Pracný vyrazil jako Dětský ékař na prohlídku žáků! Ty podlitiny byly fakt viditelně hrozné. Zlatí rodičové - Měli mne mlátit více. Zde Tyranie a Násilí bylo zcela v pořádku ! :-)

1 0
možnosti
RE

O tomto je film "90 minut" Říkal jsem, že tvůrci museli čerpat inspiraci u nás. Taky jsem si dost v dětství "užil."

Nedávno byla dcera Jaru se svoji sestřenicí v Thajsku. Chtěly tam jít do nějakého baru a přítel té sestřenice jí přes Whatsap napsal, že si to nepřeje, aby tam chodila. Tak tam nešly. Zděšeně jsem na to zíral a říkal: "na tohle se dneska ještě hraje??!"

1 0
možnosti
Foto

Romane, děkuji. Podívám se na ten film. A proč si mobil nevypne, holka jedna. Ty mobily jsou šílené. Hezkou sobotu a pozdravuj Jaru.R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS