Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...souhlas, tuto problematiku znám z praxe a vůbec není příjemné řešit lidské selhání(drogy,alkohol,léky) a řešit to i v rodinách s dětmi,které na to vše doplácí nejvíc.Dobře napsaný článek , jen bych měla takovou připomínku když se pře x lety řešila v televizi reklama na alkohol a teď jsou v reklamě vedle dětských plenek nabízen i zlevněný alkohol,nebo jdu vnučce koupit přesnídávku a ta je dražší než lahev rumu a to se týká i reklamní nabídce léků.Možná jse odbočila od tématu,ale tohle mě zajímá takéR^

1 0
možnosti
Foto

Heloušku, peníze, penííze, peníze.

0 0
možnosti

Případ číslo 3: Mladá žena, jejíž matka byla těžká alkoholička (3x léčení v Bohnicích) měla velkou šanci, neboť si našla partnera, který ji měl rád a pokoušel se ji vyrvat ze spárů alkoholu a především vlivu matky. Podařilo se mu sehnat i vlastní bydlení, bohužel návyk byl silnější. Dítě se narodilo vlivem požívání alkoholu v těhotenství dementní a dotyčná začala po porodu chlastat opět první ligu. Klasická situace - manžel vytahal ze skříně od dětského oblečení deset lahví od vína. Vysvětlení? Já nepiju, ty bys navíc stejně nechtěl... Ony to nemusí být jenom drogy. Osvěta může být sebevětší, ale na blbost bude pořád krátká. Případně na vliv špatného prostředí. Ono se ne nadarmo říká, že koho si dealeři a podobní týpci jednou zaháčkují, toho už nepustí.

1 0
možnosti
Foto

Já vím, také zmiňuji, že je alkohol horší. A ženy se ze závislosti dostávají daleko hůře, nežli muži. VR^V

0 0
možnosti

Bavorska policie nema na svych autech zadne pomahat a chranit, ale. Stark im leben ohne alkohol und drogen. tedy po cesku: silni v zivote bez alkoholu a drog. A take na hranicich s CR provadi namatkove kontroly v civilnich vozech. Nekteri "takecesi" uz si tu stezovali na sikanu bavorske policie, ale pravidelne se v novinach docitam, o jejich uspesih. Jednou mne dokonce take sikanovali, kdyz se za mnou v Neuaign rozjel cerny Passat a po chvili zacal modre blikat a napis Polizei Stopp mi signalizoval ze ode mne neco budou chtit. Kdyz jsem zastavil, vylez z toho auta clovek v osoupany kozeny bunde a jeans dosel ke mne, ukazal sluzebni prukaz a povidal, pardon omlouvam se, vy nejste nase zajmova skupina.

Nekteri o mne jiste vedi ze vlastne ziji tak napul tady a napul tam. A tady v mistnich mestskych novinach ma policie svoji rubriku. Vzdy je tam mesicni hlaseni kolik ridicu pod vlivem amphetaminu nachytali.

A jeste neco, videl jsem obrazky z nemocnice, co ten amphetamin po letech uzivani z lidi dokaze udelat.

1 0
možnosti
Foto

Vladimíre, díky za kvalitní příspěvek. Úplně jsem na ty řidiče zapomněla. Dík.R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Tam kde byla tvrdá prohibice, tam nastával problém viz. Portugalsko. Počet uživatelů tvrdých drog enormně narůstal a počet úmrtí ve spojitosti s drogou byl skoro trojnásobný než v podobných zemí Evropy. Politici tedy udělali to co již dávno věděli že funguje a to, že zlegalizovali držení jakýchkoliv drog. A pak se asi stal zázrak. Počet závislých začal klesat, stejně jako počet úmrtí.

Ti co se tímto problémem zabívají, ale i politici velmi dobře ví, že zakazovat a tvrdě trestat uživatele a distributory je hloupost, protože problémy, které drogy přinášejí jdou právě ruku v ruce s nastolenými represemi. Jenže koho lidé zvolí? Politika který řekne, že drogy nejsou žádným problémem a proto je budeme tolerovat, nebo politika, který vyhlásí válku drogám ? Drogy jsou nebezpečné, ale převážně a hlavně tam, kde s nimi stát bojuje.

Úsměvné je, že lidé věří tomu, že válka proti drogám, jejich uživatelům, výrobcům a prodejcům přinese méně narkomanů, méně zločinů, méně zkažených životů. Když jim někdo ukáže, že je to právě ta válka, co ty problémy způsobuje, tak tomu odmítají věřit.

1 0
možnosti

To je zase otázka rovnováhy mezi svobodou a riziky, která svoboda přináší. Nejlepší prevencí drog je zakázat je. Jenomže tím přicházíme o svou svobodu a zříkáme se odpovědnosti za své činy. Navíc je jasné, že ty nejproblémovější drogy - cigarety a alkohol, nezakáže nikdo. Na jiných drogách, které jsou ilegální, zase vzniká malá závislost nebo žádná, to se týká drog jako třeba extáze nebo LSD. U marihuany se hovoří o závislosti asi u 10% uživatelů. Třeba v Nizozemí jsou zase marihuana, hašiš a některé halucinogeny legálně v prodeji, a nezdá se, že by to způsobovalo nějaký problém. Navíc řada drog je i u nás přístupná ve volné přírodě, jako např. lysohlávky, a taky se nezdá, že by to působilo problémy. Těžko říct, do jaké míry jsou drogy vlastně zlo...

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vaším názorem, ale drogy typu pervitin, heroin, kokain atd., prostě drogy, na které může vzniknout okamžitá závislost jsou v podstatě zakázány. V tom nevidím nic nedemokratického. Podporuji i lékařskou marihuanu, který může mnohým nemocným pomoci. Cigarety jsou zatracovány, ale člověk po nich není zfetovaný, prostě jenom ten kouř smrdí. Alkohol - to je velmi složitá otázka, ale je to volba každého. Takže pokud se jedná o demokracii, tak tady cítím jenom ten alkohol - zakázat - nezakázat??? Ale drogy, to není o demokracii, to je všechno postaveno na trestních základech a lidském neštěstí. I tak děkuji za čtení a za Váš kvalitní příspěvek.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik